Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Ενημερωτική ημερίδα για την Ενέργεια και το Περιβάλλον

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Θέμα το ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Ορίζοντας 2020».

Eνημερωτική ημερίδα με θέμα «Η Ενέργεια και το Περιβάλλον στον Ορίζοντα 2020», διοργάνωσαν σήμερα στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) και το Δίκτυο Πράξη, που αποτελούν τα εθνικά σημεία επαφής για το Πρόγραμμα Πλαίσιο «Ορίζοντας 2020» (Horizon 2020) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ΕΕ), με την υποστήριξη της ΕΕ και της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ).

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, έγινε παρουσίαση των δυνατοτήτων χρηματοδότησης για τους τομείς της Ενέργειας και του Περιβάλλοντος, μέσω του προγράμματος «Ορίζοντας 2020».

Μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος, που αποτελεί το χρηματοδοτικό πλαίσιο της ΕΕ για την έρευνα και την καινοτομία κατά την περίοδο 2014-2020, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα επενδύσει περαιτέρω στον τομέα της Ενέργειας και του Περιβάλλοντος, υποστηρίζοντας καινοτομικές δράσεις.

Εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής παρουσίασαν τα προγράμματα «Ασφαλής, καθαρή και αποδοτική ενέργεια» και «Κλιματική δράση, Περιβάλλον, Αποδοτικότητα των πόρων και των πρώτων υλών», καθώς και τις χρηματοδοτικές προκηρύξεις του έτους 2015 στους διαφορετικούς πυλώνες του προγράμματος «Ορίζοντας 2020».

Επίσης, οι εθνικοί εκπρόσωποι των δυο προγραμμάτων, παρουσίασαν τις θέσεις της Ελλάδας για τα συγκεκριμένα προγράμματα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.