Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Το μικροσκοπικό μωρό που γεννήθηκε χάρη στην δύναμη της μητέρας του

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Γεννήθηκε και ζύγιζε λιγότερο από ένα σακί με ζάχαρη και ήταν πιο μικρός από το χέρι του πατέρα του.

Αλλά οι γονείς του Jett Morris ήταν απλά ανακουφισμένοι που κατάφερε να γεννηθεί και αφού κατάφερε να επιβιώσει δεν τον εγκατέλειψαν ούτε λεπτό!

Όταν τα νερά της μητέρας του Mairi έσπασαν ήταν μόλις 20 εβδομάδων έγκυος και οι γιατροί της συνέστησαν να διακόψει την κύησης, λέγοντάς της ότι το δεν είχε καμία ελπίδα να ζήσει το μωρό.

Αλλά εκείνη και ο σύζυγός της Paul αψήφησαν τις συμβουλές των γιατρών και πρόσφατα γιόρτασαν τα πρώτα γενέθλια του γιου τους!



Ο Jett γεννήθηκε πρόωρα στις 25 εβδομάδες και ζύγιζε μόλις 700γρ.! Η μητέρα του εξομολογείται: «Όταν έσπασαν τα νερά μου, οι γιατροί επέμεναν ότι το μωρό μου δεν θα τα κατάφερνε και ότι θα έπρεπε να προχωρήσω σε διακοπή της κύησης. Απογοητεύτηκα Βρισκόμουν στη μονάδα πρόωρων γεννήσεων και κανείς από τους γιατρούς δεν ήρθε να μου δώσει μια εναλλακτική λύση. Εγώ όμως, μόλις είχα κάνει υπέρηχο και όλα ήταν τέλεια. Ειδικά όταν έμαθα πως είναι αγόρι, ήταν πολύ δύσκολο να αποδεχθώ κάτι τέτοιο. Ο γιατρός μου επέμενε ότι "πρέπει να σε πάμε στο χειρουργείο. Πρέπει να σταματήσεις την κύηση, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα". Αντιλαμβάνομαι ότι οι γιατροί πρέπει να σου λένε το χειρότερο σενάριο, αλλά δεν έδωσαν καν στον Jett μια δεύτερη ευκαιρία. Όταν ο γιατρός γύρισε να με πάρει για την επέμβαση, είχα ήδη μιλήσει με τον σύζυγό μου Paul και του ανακοινώσαμε ότι δεν θα προχωρήσουμε στην διακοπή της κύησης. Τότε ο γιατρός κοίταξε το ρολόι του και εμένα επίμονα, σαν να μου έλεγε ότι χάνει τον χρόνο του. Τότε είπα στον σύζυγό μου ότι πρέπει να φύγουμε αμέσως από εδώ μέσα».



Δώδεκα μέρες αργότερα το ζευγάρι περίμενε άλλη μια δυσάρεστη έκπληξη. Η Mairi άρχισε να αιμορραγεί και εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο. Ωστόσο το τοπικό νοσοκομείο ήταν εξοπλισμένο μόνο για γεννήσεις μωρών από την 28η εβδομάδα της κύησης και μετά, και έτσι το ζευγάρι αναγκάστηκε να ταξιδέψει 80 μίλια πιο μακριά, στο Πόρτσμουθ. Εκεί, οι γιατροί προειδοποίησαν το ζευγάρι ότι ο γιος τους πιθανότατα θα γεννιόταν με εγκεφαλική βλάβη και ότι ίσως έχανε τη ζωή του κατά τη γέννα, αφού οι πνεύμονές του δεν ήταν επαρκώς ανεπτυγμένοι.



Ο μικρός Jett κατάφερε όμως και ξεπέρασε κάθε προσδοκίες και γεννήθηκε στις 6 Δεκεμβρίου του 2013! Υπέφερε με χρόνια πνευμονοπάθεια και ίκτερο, κατάφερε όμως και βγήκε νικητής και επέστρεψε σπίτι του στις 5 Μαρτίου 2014. Και μολονότι ο μικρός Τζετ έχει δύο μικρές «τρύπες» στην καρδούλα του, θεωρείται ότι δεν θα αντιμετωπίσει ποτέ πρόβλημα.

Η κα Morris, μετά από όλη αυτή την περιπέτεια δηλώνει: «Ευτυχώς είχαμε μια ευτυχή έκβαση, αλλά φοβάμαι ότι άλλες μητέρες μπορεί και να έκαναν έκτρωση, τη στιγμή που το μωρό τους θα μπορούσε να επιζήσει…»



Πηγή: http://www.baby.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.