Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών για τα σεμινάρια επιμόρφωσης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Από πότε η διεξαγωγή σεμιναρίων σε μέρες και ώρες μη εργάσιμες είναι υποχρεωτική;».

Πέντε λόγοι οδηγούν το σύλλογο εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Γιάννης Ρίτσος» να εκφράσει την έντονη διαμαρτυρία του για τα σεμινάρια επιμόρφωσης που καλούνται να παρακολουθήσουν οι αναπληρωτές (γενικής αγωγής) της παράλληλης στήριξης μετά από σχετική πρόσκληση της Διεύθυνσης ΠΕ Λακωνίας.

Αναπληρωτές που έχουν παρακολουθήσει τα σεμινάρια επιμόρφωσης μέχρι το 2011, θα πρέπει να αποστείλουν αίτηση συμμετοχής στα ΠΕΚ Τρίπολης μέχρι τη Δευτέρα 12.1.2015, προκειμένου να επιμορφωθούν εκ νέου.

Οι πέντε λόγοι για τους οποίους διαμαρτύρεται ο σύλλογος, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση είναι οι ακόλουθοι:

Πρώτον, γιατί οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί εδώ και πολλά χρόνια εργάζονται σε ένα καθεστώς ελαστικής εργασίας και έχουν προσληφθεί μετά από τρεις ή τέσσερις μήνες από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και καλούνται από το ΥΠΑΙΘ μέσω των κατά τόπους ΠΕΚ να συμπληρώσουν αίτηση συμμετοχής σε επιμόρφωση χωρίς να γνωρίζουν την ημερομηνία διεξαγωγής των σεμιναρίων.

Δεύτερον,δε γνωρίζουν οι εκπαιδευτικοί αν θα τους καλύψουν τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής στην Τρίπολη.

Τρίτον,από πότε η διεξαγωγή σεμιναρίων σε μέρες και ώρες μη εργάσιμες είναι υποχρεωτική για τους εκπαιδευτικούς κατά παράβαση του Ν.1566/1985 ,άρθρο 13;

Τέταρτον, δε λαμβάνονται υπόψη τα τεράστια οικονομικά προβλήματα των εκπαιδευτικών που αμείβονται με πενιχρούς μισθούς. Πιο συγκεκριμένα, η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στο σεμινάριο του ΠΕΚ Τρίπολης υπολογίζουμε ότι θα στοιχίσει σε κάθε εκπαιδευτικό από 300 ευρώ και άνω. Οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσες κατήγγειλαν στο σύλλογο ότι έχουν παρακολουθήσει και προ τριετίας σεμινάρια των ΠΕΚ και ακόμη δεν έχουν λάβει την αποζημίωση για τα έξοδα μετακίνησης.

Πέμπτον, διαχωρίζονται οι εκπαιδευτικοί των αστικών κέντρων από αυτών της επαρχίας: «Η Επιμόρφωση Α’ και Β’ φάσης θα πραγματοποιηθεί στα ΠΕΚ και στα εξακτινωμένα τμήματά τους και θα είναι διάρκειας τριάντα πέντε (35) διδακτικών ωρών. Η επιμόρφωση θα διεξαχθεί σε μη εργάσιμες ώρες ή και ημέρες έτσι ώστε οι μαθητές να μη μένουν χωρίς εκπαιδευτικό κατά τη διάρκεια διεξαγωγής της επιμόρφωσης. Ως εκ τούτου μόνο ΠΕΚ αστικών κέντρων δύναται να διοργανώσουν επιμορφωτικό πρόγραμμα σε εργάσιμες ημέρες και μόνο σε μη εργάσιμες ώρες χωρίς απαλλαγή των εκπαιδευτικών από τα διδακτικά τους καθήκοντα, οι οποίοι θα εργάζονται κανονικά στις σχολικές τους μονάδες».

«Τώρα θυμήθηκε το Υπουργείο Παιδείας ότι δε θα πρέπει να χαθούν μαθήματα; Δεν έχει διαπιστώσει το ΥΠΑΙΘ ότι ήδη έχουν χαθεί πολλές διδακτικές ώρες λόγω των πολλών λειτουργικών κενών που υπάρχουν σε όλους τους κλάδους εκπαιδευτικών πανελλαδικά;» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο Σύλλογος «Γιάννης Ρίτσος» καλεί τη Διδασκαλική Ομοσπονδία να καλύψει συνδικαλιστικά τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς για να μη συμμετέχουν στα σεμινάρια που διεξάγονται σε ώρες και ημέρες μη εργάσιμες.

Επίσης καλεί τη Διδασκαλική Ομοσπονδία να διαμαρτυρηθεί στο ΥΠΑΙΘ που δεν εφαρμόζει τις σύγχρονες μεθόδους της τεχνολογίας (τηλεδιάσκεψη), προκειμένου οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί μέσα στο χώρο εργασίας τους και εντός του εργασιακού τους ωραρίου να επιμορφωθούν ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.