Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

6 πράγματα που δεν χρειάζεται να σκεφτείτε για να κάνετε παιδί

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Ποια είναι η κατάλληλη στιγμή να αποκτήσω παιδί;» αναρωτιούνται εκατομμύρια γυναίκες σε όλον τον κόσμο.

Με τις λίστες ανά χείρας οι γυναίκες προσπαθούμε να μάθουμε συγκεκριμένα πράγματα μέχρι την ηλικία των 25 χρόνων και να αποκτήσουμε συγκεκριμένες εμπειρίες μέχρι τα 40, σαν ένας χάρτης όπου υπάρχει συγκεκριμένη διαδρομή την οποία πρέπει να ακολουθήσουμε. Και μεγαλώνουμε σκεπτόμενες ότι πρέπει να σπουδάσουμε, να πιάσουμε μια καλή δουλειά, να παντρευτούμε την αδερφή ψυχή μας, να κάνουμε δύο παιδιά, να πάρουμε έναν σκύλο και να ζήσουμε ευτυχισμένοι μέχρι τα βαθιά γεράματα.

Οι στατιστικές και οι έρευνες από την κοινωνία δεν σταματούν και όλες ανεξαιρέτως σκεφτόμαστε ότι κάποια στιγμή πρέπει να κάνουμε ένα παιδί. Οι κανόνες ωστόσο με την πάροδο του χρόνου έχουν αλλάξει και οι γυναίκες σήμερα κάνουν τη δική τους οικογένεια πολύ αργότερα από ό, τι πριν από μερικές δεκαετίες, παρότι τα πρότυπα εξακολουθούν να υπάρχουν. Έτσι πολλές από εμάς είτε βιώνουμε την μητρότητα είτε την αναβάλλουμε περιμένοντας την κατάλληλη στιγμή. Παρά τα όσα σας έχουν πει, δεν χρειάζονται αυτά τα 6 πράγματα για να φέρετε ένα παιδί στον κόσμο.
Ο γάμος

Ο γάμος είναι μια όμορφη βάση για να ξεκινήσει μια οικογένεια. Νομίζω ότι οι περισσότερες από εμάς θα συμφωνούσαν ότι, λαμβάνοντας υπόψη αυτή την επιλογή, έχουμε τη δυνατότητα να ξεκινήσουμε όμορφα τη δική μας οικογένεια μέσα σε ένα υγιές περιβάλλον όπου το μερίδιο της ευθύνης μοιράζεται και δημιουργούμε όμορφες αναμνήσεις σε εμάς και το παιδί. Κι όμως για κάποιους δεν είναι πάντα μια επιλογή και σημασία δεν έχουν οι προθέσεις ή οι προσπάθειες.

Ακριβώς όμως επειδή δεν υπάρχει ένα υπογεγραμμένο νομικό έγγραφο δεν σημαίνει ότι οι δύο άνθρωποι που έφεραν ένα μωρό στον κόσμο το αγαπούν λιγότερο συγκριτικά με ένα ζευγάρι παντρεμένων γονιών. Πολλές γυναίκες παντρεύονται αργότερα, αφού φέρουν το μωρό στον κόσμο ή οδηγούνται στο διαζύγιο ή αποφασίζουν να μείνουν μόνες. Είναι αποδεκτό.

Υπάρχουν πολλά περισσότερα πράγματα για τα οποία θα έπρεπε να αισθανόμαστε ενοχές παρά για το γεγονός ότι δεν υπάρχει βέρα στο δεξί.
Ένα πτυχίο

Το πτυχίο της μητρότητας είναι ίσως το πιο δύσκολο πτυχίο όσον αφορά την κατάκτησή του, αλλά εκατομμύρια γυναίκες τα έχουν καταφέρει άψογα και εκατομμύρια νέες γυναίκες τα καταφέρνουν κάθε μέρα με επιτυχία. Στην κοινωνία μας ωστόσο αρέσει να καθορίσει τη νοημοσύνη και την ολοκλήρωση με ένα πανεπιστημιακό πτυχίο, αυτό ωστόσο δεν υπαγορεύει και δεν καθορίζει το τι είναι ο καθένας από εμάς.
Οικονομική άνεση

Πιστεύετε ότι όλες οι γυναίκες που έγιναν μητέρες είχαν οικονομίες στην άκρη ή μια καλή δουλειά; Όχι, αλλά το έκαναν μέσα από την καρδιά τους και η ευτυχία τους είναι τεράστια. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει άγχος για το μέλλον αλλά στην εποχή μας έτσι κι αλλιώς τα οικονομικά έρχονται και παρέρχονται και κανένας δεν είναι βέβαιος για το μέλλον του. Και ποτέ μην υποτιμάτε το κίνητρο της μητρότητας για να βελτιώσετε τη ζωή σας, αφού η χαρά που φέρνει ένα μωρό στο σπίτι δεν συγκρίνεται με όλα τα λεφτά του κόσμου.

Όλο τον μωρουδιακό εξοπλισμό

Καταλαβαίνουμε ότι η εποχή μας καλώς ή κακώς επιβάλει μοντέρνες κούνιες και gadgets για το μωρό που όλοι οι γονείς θέλουν να προσφέρουν. Αλλά γιατί να χρειάζεται ένα καροτσάκι €700 τη στιγμή που θα αχρηστεύσει σε τρία χρόνια;

Για να είμαστε ειλικρινείς αυτό που πρέπει να έχουν στο νου τους οι γονείς, είναι να προσφέρουν τα βασικά που είναι το φαγητό και ο ύπνος και ένα ασφαλές περιβάλλον όπου το μωρό θα μεγαλώσει με αγάπη.
Μια προγεννητική λίστα με τα πρέπει

Η ζωή δεν τελειώνει όταν έχετε ένα μωρό. Έχετε αρκετό χρόνο για νέους στόχους, νέες εμπειρίες και νέες περιπέτειες. Αυτό είναι υπόσχεση.
Κατάλληλη προετοιμασία

Ποτέ κανένας δεν θα είναι πανέτοιμος να βυθιστεί στο άγνωστο. Και ακριβώς επειδή δεν αισθάνεστε έτοιμοι τώρα, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα τα καταφέρετε όταν έρθει η ώρα. Η ζωή έχει έναν αστείο τρόπο να μας αλλάζει και να βγάζει στην επιφάνεια δυνάμεις που ποτέ κανείς δεν είχε φανταστεί ότι έκρυβε μέσα του.


Πηγή: http://www.baby.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.