Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

100% ασφαλείς οι πτήσεις σε Ευρώπη και ΗΠΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τα τραγικά δυστυχήματα διαδέχονται το ένα το άλλο ανεβάζοντας τους νεκρούς για το 2014 στους 800, μετά και την πτήση της AirAsia που κατέληξε στο βυθό της θάλασσας.

Είναι ειρωνικό ότι το 2014 ήταν εορταστικό έτος για την αεροπορία καθώς σηματοδότησε τα 100 χρόνια εμπορικών πτήσεων από την 1η Ιανουαρίου 1914 που πραγματοποιήθηκε η πρώτη πτήση.

«Το 2014 έχει χαμηλότερο αριθμό δυστυχημάτων από τον μέσο όρο της δεκαετίας, αλλά ο αριθμός των θυμάτων είναι υψηλότερος από τον μέσο όρο διότι μόνο τα δύο μεγάλα αεροπλάνα της Malaysia που έπεσαν είχαν σχεδόν που έπεσαν είχαν σχεδόν 550 νεκρούς» λέει στο «Βήμα» ο Ηλίας Μαραγκάκης από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ασφαλείας της Αεροπορίας (EASA).

«Τα θανατηφόρα ατυχήματα ήταν ελάχιστα το 2014» προσθέτει ο κ.Μαραγκάκης.

«Όλον τον χρόνο πραγματοποιήθηκαν 11 εκατ. πτήσεις στην Ευρώπη και δεν είχαμε κανένα θανατηφόρο ατύχημα. Άλλες τόσες και παραπάνω πτήσεις πραγματοποιήθηκαν στις ΗΠΑ, όπου επίσης δεν είχαμε κανένα θανατηφόρο ατύχημα».

Το 2013 ήταν εξίσου καλή χρονιά: συνέβησαν 17 ατυχήματα (έναντι 27 που είναι ο μέσος όρος δεκαετίας) με 224 θύματα (έναντι μέσου όρου 703).

Αυτό που προκαλεί ανησυχία παγκοσμίως είναι η γρήγορη αύξηση της αεροπορικής κίνησης στην Ασία, της οποίας οι αιθέρες αναμένεται σύντομα να γίνουν πιο πολυσύχναστοι από εκείνους της Βόρειας Αμερικής.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.