Τρίτη, 2 Δεκεμβρίου 2014

To 74% φτάνει η μείωση της κρατικής χρηματοδότησης για το ΕΚΠΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Λείπουν 9.5 εκ. ευρώ για την αντιμετώπιση των ανελαστικών δαπανών του Πανεπιστημίου.

Μείωση 74% παρουσιάζει το ύψος της κρατικής χρηματοδότησης του ΕΚΠΑ για το 2015 συγκριτικά με το 2009 σύμφωνα με ανακοίνωση. Το ποσό του ελλείμματος είναι τουλάχιστον 9,5 εκ. ευρώ ως προς την αντιμετώπιση των απολύτως αναγκαίων ανελαστικών δαπανών του Πανεπιστημίου.

Σε ψήφισμα της Συγκλήτου τονίζεται ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο περαιτέρω μείωσης δαπανών, με αποτέλεσμα να διακυβεύεται πλέον η ομαλή λειτουργία του Πανεπιστημίου και των εξαρτωμένων από αυτό οργανισμών.

Η Σύγκλητος υπογραμμίζει ότι παρόλα αυτά το Υπουργείο απαιτεί από το Πανεπιστήμιο την υποβολή ισοσκελισμένου προϋπολογισμού με αποτέλεσμα το Ε.Κ.Π.Α. να εξαναγκάζεται τώρα από την Πολιτεία να υποβάλει έναν πλασματικά ισοσκελισμένο προϋπολογισμό που δεν καλύπτει τις πραγματικές του βασικές ανάγκες και στην ουσία προδικάζει την πλήρη αδυναμία λειτουργίας του.

Το Πανεπιστήμιο απευθύνει επείγουσα και αγωνιώδη έκκληση προς την Κυβέρνηση να μεριμνήσει αποφασιστικά για την άμεση οικονομική ενίσχυση και διασφάλιση της λειτουργίας του αρχαιότερου πανεπιστημίου της χώρας.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.