Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Κραυγή αγωνίας από τα κεντρικά πανεπιστήμια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εκρηκτικό μείγμα υποχρηματοδότησης, καταλήψεων και συνωστισμού λόγω μετεγγραφών.

Ζοφερό κλίμα έχει δημιουργήσει στα κεντρικά πανεπιστήμια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης το εκρηκτικό μείγμα υποχρηματοδότησης, καταλήψεων και συνωστισμού λόγω των μετεγγραφών.

Το ένα μετά το άλλο ιδρύματα και σχολές ανακοινώνουν ότι αδυνατούν να λειτουργήσουν ή απευθύνουν εκκλήσεις να σταματήσουν οι καταλήψεις για να μη χαθεί το εξάμηνο, ενώ στον αέρα βρίσκονται πλέον και οι μετεγγραφές, έπειτα από την προσφυγή των Αρχιτεκτονικών Σχολών του Πολυτεχνείου Αθήνας και του Αριστοτελείου Θεσσαλονίκης στο Συμβούλιο της Επικρατείας με την οποία ζητούν να ακυρωθούν οι νόμοι που τις επέτρεψαν.

Χθες, η Σύγκλητος του Πολυτεχνείου της Αθήνας απεύθυνε προειδοποίηση στους φοιτητές που κατά καιρούς καταλαμβάνουν το κτίριο διοίκησης να σταματήσουν την πρακτική αυτή, η οποία δημιουργεί μια ιδιαίτερα ασφυκτική κατάσταση στο ίδρυμα.

Προχθές, προειδοποίηση στους φοιτητές ότι θα χάσουν το εξάμηνο αν συνεχίσουν την κατάληψη απεύθυναν και οι καθηγητές της Νομικής Αθήνας.

Πρόβλημα με τις καταλήψεις υπάρχει και στο Ρέθυμνο, όπου επίσης οι πανεπιστημιακοί κρούουν τον κώδωνα κινδύνου για το εξάμηνο, καθώς και σε μία σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών.

Στο θέμα των μετεγγραφών, η πρυτανεία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και η Σχολή Αρχιτεκτόνων του Πολυτεχνείου Αθήνας δίνουν σήμερα συνέντευξη Τύπου για να ανακοινώσουν αδυναμία λειτουργίας τους λόγω του συνωστισμού που έφεραν οι μετεγγραφές και να ενημερώσουν για την πορεία της αίτησης ακυρώσεως που κατέθεσαν στο ΣτΕ κατά των μετεγγραφών.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.