Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Πόσοι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί δεν ανέλαβαν υπηρεσία ή παραιτήθηκαν

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Περίπου το 6.6% των αναπληρωτών στη Β' θμια.

Αρκετοί είναι οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που αποφασίζουν να μην παρουσιαστούν για να αναλάβουν υπηρεσία ή που παραιτούνται με αποτέλεσμα να διαγράφονται από τους πίνακες αναπληρωτών κατά το τρέχον και το επόμενο σχολικό έτος.

Όπως προκύπτει από σειρά εγγράφων του Υπουργείου Παιδείας ο αριθμός των αναπληρωτών στη Βθμια που είτε δεν ανέλαβαν υπηρεσία είτε αποχώρησαν ανέρχεται σε 162 εκπαιδευτικούς. Τα κενά που αφήνουν οι εν λόγω αναπληρωτές καλούνται με νέες προσλήψεις.

Αν λάβουμε υπόψη μας ότι ο συνολικός αριθμός προσλήψεων, συμπεριλαμβανομένων και όσων αποχωρούν ανέρχεται σε 2.441 στη Βθμια, το ποσοστό όσων δεν αναλαμβάνουν υπηρεσία ή παραιτούνται φθάνει, μέχρι στιγμής το 6.6%.

Πρωταθλητές σε απόλυτα νούμερα αναδεικνύονται οι Βιολόγοι καθώς 33 εκπαιδευτικοί δεν παρουσιάστηκαν ενώ 10 παραιτήθηκαν. Από τις άλλες ειδικότητες μεγάλος είναι ο αριθμός των Οικονομολόγων που ανέρχεται σε 21 εκπαιδευτικούς ενώ στους φιλολόγους ο αριθμός ανέρχεται σε 15 εκπαιδευτικούς. Διψήφιος είναι και ο αριθμός των γεωπόνων (14.04/05) με 12 εκπαιδευτικούς να μην παρουσιάζονται ή να παραιτούνται ενώ διψήφιος είναι ο αριθμός για χημικούς και μαθηματικούς (10).

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τους 162 εκπαιδευτικούς που προσελήφθησαν οι 132 δεν παρουσιάστηκαν για να αναλάβουν υπηρεσία και οι 30 παραιτήθηκαν.

Με βάση το ποσοστό επί των προσλήψεων διαπιστώνουμε ότι υπάρχουν ειδικότητες όπου σχεδόν όσοι προσλήφθηκαν δεν παρουσιάστηκαν όπως συμβαίνει με τους εκπαιδευτικούς των κλάδων ΠΕ05 Γαλλικής καθώς και τον ΠΕ12.10/06 Φυσικών-Ραδιοηλεκτρολόγων όπου μπορεί να έγινε μια πρόσληψη αλλά κανείς εκπαιδευτικός δεν ανέλαβε υπηρεσία. Στον αντίποδα φιλόλογοι, μαθηματικοί και φυσικοί φαίνεται ότι αποδέχονται τις προσλήψεις αφού το ποσοστό αποχώρησης ή μη ανάληψης υπηρεσίας είναι μικρότερο από 3%.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.