Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Ξανά στο εδώλιο ο οφθαλμίατρος που πήρε «φακελάκι» 300 ευρώ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Έφεση κατά της προ ημερών απόφασης άσκησε εισαγγελέας.

Έφεση κατά της απόφασης του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Κατερίνης που επέβαλε ποινή φυλάκισης 12 μηνών, με 3ετή αναστολή, στο διευθυντή της οφθαλμολογικής κλινικής του νοσοκομείου της πόλης, επειδή ζήτησε και έλαβε «φακελάκι» 300 ευρώ από ασθενή, άσκησε εισαγγελέας.

Πιο συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας Εφετών Θεσσαλονίκης Δημήτρης Παπαγεωργίου, άσκησε έφεση υπέρ του νόμου, κάτι που σημαίνει ότι η υπόθεση θα επανεξεταστεί από δευτεροβάθμιο δικαστήριο και συγκεκριμένα από το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, ο εισαγγελικός λειτουργός ζητά να επιβληθεί μεγαλύτερη ποινή, θεωρώντας, ότι το πρωτόδικο δικαστήριο έσφαλε τόσο ως προς την αναγνώριση ελαφρυντικού στον γιατρό (αυτό του πρότερου έντιμου βίου) όσο κι ως προς την επιμέτρηση της ποινής.

Τεκμηριώνοντας την παραπάνω θέση, ο εισαγγελέας Εφετών -κατά τις ίδιες πηγές- στέκεται στο διάχυτο αρνητικό κλίμα που είχε δημιουργήσει ο 51 ετών γιατρός με τη συμπεριφορά του στο νοσοκομείο και επικαλείται επί τούτου την κατάθεση του διοικητή του νοσηλευτικού ιδρύματος. Επισημαίνοντας δε τη βαρύτητα της πράξης της δωροληψίας για την οποία ο κατηγορούμενος δικάστηκε, ο εισαγγελέας κρίνει ότι έπρεπε να επιβληθεί ποινή φυλάκισης -τουλάχιστον- τριών ετών.

Υπενθυμίζεται ότι ο οφθαλμίατρος είχε συλληφθεί από τους «αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ. ύστερα από καταγγελία ότι αξίωσε «φακελάκι» για να επισπεύσει επέμβαση καταρράκτη σε 66χρονο ασθενή.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.