Τρίτη, 2 Δεκεμβρίου 2014

Άρχισε σήμερα η συλλογή δηλώσεων κτηματογράφησης σε Πέλλα και Τρίκαλα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η διαδικασία είναι υποχρεωτική.

Ξεκίνησε, από τη Δευτέρα 1η Δεκεμβρίου 2014, η συλλογή δηλώσεων Κτηματογράφησης για όσους έχουν δικαίωμα επί των ακινήτων που βρίσκονται εντός των ορίων των προκαποδιστριακών ΟΤΑ στο υπόλοιπο της ενότητας Τρικάλων -που δεν έχει κτηματογραφηθεί μέχρι σήμερα- καθώς και στους Καλλικρατικούς δήμους Έδεσσας και Αλμωπίας Πέλλας.

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να υποβάλουν τη δήλωση της ακίνητης περιουσίας τους στο γραφείο κτηματογράφησης της περιοχής που βρίσκεται το ακίνητό τους ή και ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.ktimatologio.gr.Η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων για τις περιοχές αυτές, η οποία είναι υποχρεωτική, λήγει στις 2 Μαρτίου 2015 για τους κατοίκους εσωτερικού και την 1η Ιουνίου 2015 για τους κατοίκους εξωτερικού και το ελληνικό Δημόσιο.

Εκτός από το πρώτο στάδιο κτηματογράφησης, που είναι η συλλογή δηλώσεων σε νέες περιοχές, υπενθυμίζεται από την ΕΚΧΑ ΑΕ (Εθνικό Κτηματολόγιο και Χαρτογράφηση ΑΕ) ότι έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι διαδικασίες κτηματογράφησης και έχουν ενταχθεί σε λειτουργία κτηματολογίου για τον νομό Τρικάλων οι ΟΤΑ: Αγίας Κυριακής, Γλινού, Μεγάλων Καλυβιών, Πατουλιάς, Σερβωτών και Τρικάλων.

Ειδικότερα, για τις περιοχές Γλινού και Πατουλιά το 2015 εκπνέει η προθεσμία μέσα στην οποία οι πολίτες μπορούν να διορθώσουν τυχόν σφάλματα που αφορούν στην ακίνητη περιουσία τους, ενώ για τις περιοχές Σερβωτών και Αγίας Κυριακής η προθεσμία εκπνέει αρχές του 2016.

Μετά το πέρας της προθεσμίας οι εγγραφές στο Κτηματολόγιο γίνονται οριστικές και παράγουν αμάχητο τεκμήριο υπέρ των εγγεγραμμένων στο Κτηματολόγιο, δηλαδή αποκλείεται οποιαδήποτε μεταβολή του περιεχομένου τους.

Για τις εν λόγω περιοχές και μόνο, οι πολίτες μπορούν να ελέγξουν τα στοιχεία του ακινήτου τους μέσα από την εφαρμογή Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες-Τελικά Στοιχεία Κτηματογράφησης-Αρχικές Εγγραφές στην ιστοσελίδα της ΕΚΧΑ Α.Ε. (www.ktimatologio.gr) ή να επικοινωνήσουν με τα Κτηματολογικά Γραφεία της Περιοχής και όχι τα Γραφεία Κτηματογράφησης που λειτουργούν αποκλειστικά για τη συλλογή δηλώσεων των παρακάτω περιοχών.

Τα γραφεία Κτηματογράφησης λειτουργούν Δευτέρα-Παρασκευή 08:00-16:00 και την Τετάρτη 08:00-20:00Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.