Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Γδυθείτε και… περάστε

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μέσα στο χωριό των γυμνιστών στη Βρετανία – Δείτε τις φωτογραφίες.

Εκεί που οι άνθρωποι νιώθουν καλά με το σώμα τους, εκεί που γίνονται ένα με τη φύση, εκεί που τους αρέσει να ζουν επί πολλά χρόνια. Πρόκειται για ένα χωριό γυμνιστών, το οποίο άνοιξε για πρώτη φορά τις πύλες του στο… κοινό, μέσω του φωτογραφικού φακού.

Μοιάζει με ένα φιλήσυχο και ήρεμο χωριό, όπως εκατοντάδες αλλά στην Βρετανία. Το «Σπίελπλατζ», που στα γερμανικά σημαίνει παιδική χαρά, κρύβει ωστόσο ένα μυστικό. Είναι η πιο παλιά αποικία γυμνιστών της χώρας, καθώς υπάρχει περισσότερα από 85 χρόνια στο Μπρίκετ Γουντ του Χαρτφορντσάιρ.

Οι κάτοικοι του ζουν μια φυσιολογική ζωή, απλώς όσον αφορά στα τρόφιμα και το ηλεκτρικό ρεύμα βασίζονται στις εξωτερικές προμήθειες. Πλένουν τα αυτοκίνητά τους, κουρεύουν το γκαζόν, διασκεδάζουν στα μπαρ, βγάζουν τα κατοικίδιά τους βόλτα. Είναι, όπως λένε οι ίδιοι, συνηθισμένοι άνθρωποι που δεν διαφέρουν σε τίποτα, από τους απλούς χωρικούς, εκτός μόνο από το γεγονός, ότι κυκλοφορούν γυμνοί. Οι επισκέπτες δεν χρειάζεται να βγάλουν τα ρούχα τους για να δουν το «γυμνό χωριό», αλλά σίγουρα θα νιώθουν άβολα με τόση γύμνια γύρω τους. Η 82χρονη Iseult Richardson, κόρη του ιδρυτή του Σπίελπλατζ, έχει περάσει όλη της την ζωή στο χωριό. «Ζούμε όλοι φυσιολογικές ζωές» και σημειώνει «δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα στους γυμνιστές και τους ανθρώπους που κυκλοφορούν στους δρόμους. Ζούμε φυσιολογικά. Είμαστε απλά πολύ τυχεροί γιατί μένουμε σε ένα καταπληκτικό μέρος».

Δείτε τις φωτογραφίες:














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.