Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Συγκέντρωση παιχνιδιών και βιβλίων για τα παιδιά του «Μαμάτσειου» Νοσοκομείου Κοζάνης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Θα πραγματοποιηθεί την 1η Δεκεμβρίου.

Συγκέντρωση παιχνιδιών και βιβλίων για τα παιδιά που νοσηλεύονται στην Παιδιατρική Κλινική του “Μαμάτσειου” Νοσοκομείου Κοζάνης, ξεκίνησε μια παρέα μητέρων από την Κοζάνη, οι «Σουρδομανούλες».

«Η πρωτοβουλία και η ιδέα ξεκίνησε ένα απόγευμα όταν περίμενα στο νοσοκομείο για μια εξέταση της μικρής μου. Είδα ότι υπήρχε μια ανακοίνωση στο χώρο του “Μαμάτσειου” ότι ζητάνε παιχνίδια και παραμύθια για την απασχόληση των παιδιών που νοσηλεύονται στην Παιδιατρική και αναρωτήθηκα 'γιατί όχι;' », είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η 31χρονη κ. Λημναίου που είναι μητέρα διδύμων, ηλικίας 3 ετών.

Έτσι, η κ. Λημναίου έκανε την ανάρτηση στο ιστολόγιο προσκαλώντας τους πολίτες να συμμετάσχουν σ' αυτή την πρωτοβουλία και η ανταπόκριση ήταν άμεση, όπως τόνισε. Μία φίλη της, ιδιοκτήτρια καταστήματος παιδικών ρούχων διέθεσε το χώρο για τη συγκέντρωση των παιχνιδιών και των βιβλίων, πολίτες ζητούν ενημέρωση για αυτή τη δράση, ενώ άλλοι προσφέρθηκαν να ζωγραφίσουν τους τοίχους της κλινικής ούτως ώστε τα παιδιά να αισθάνονται καλύτερα στο χώρο νοσηλείας τους.

Παράλληλα, η κ. Λημναίου παρέα με τις μικρές της αποφάσισαν να “ξεδιαλέξουν” τα παιχνίδια και τα παραμύθια που έχουν και είναι σε καλή κατάσταση, αλλά δεν παίζουν πλέον μ' αυτά και να τα πάνε στο νοσοκομείο.

Την ερχόμενη Δευτέρα η κ. Λημναίου θα ενημερώσει τους γονείς των νηπίων που πηγαίνουν στον ίδιο παιδικό σταθμό με τα δίδυμά της, ούτως ώστε η πρωτοβουλία αυτή να έχει μεγαλύτερη ανταπόκριση.

Το ραντεβού «χαράς και προσφοράς» για τα παιδιά που νοσηλεύονται στην Παιδιατρική Κλινική του “Μαμάτσειου” Νοσοκομείου ορίστηκε το πρωί της 1ης Δεκεμβρίου. Στις 11 το πρωί θα παραδοθούν στους υπεύθυνους της Παιδιατρικής τα πράγματα που θα έχουν συγκεντρωθεί.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.