Πέμπτη, 20 Νοεμβρίου 2014

Μολύνθηκε από Έμπολα κουβανός γιατρός

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μεταφέρεται για θεραπεία στη Γενεύη.

Κουβανός γιατρός που φρόντιζε ασθενείς του Έμπολα στη Σιέρα Λεόνε μολύνθηκε από τον ιό και θα μεταφερθεί στη Γενεύη για θεραπεία, σύμφωνα με κουβανούς αξιωματούχους.

Ο γιατρός που ονομάζεται Φέλιξ Μπαές είναι ένας από τους 165 κουβανούς γιατρούς και νοσηλευτές που στάλθηκαν στη Σιέρα Λεόνε για να φροντίσουν ασθενείς του ιού Εμπολα και περιλαμβάνονται στην ομάδα των 265 συνολικά γιατρών και νοσηλευτών από την Κούβα που βρίσκονται στη Δυτική Αφρική.

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της Κούβας Cubadebate, ο γιατρός παρουσίασε πυρετό την Κυριακή και βρέθηκε θετικός στον ιό Έμπολα. Μεταφέρθηκε αρχικά στην πρωτεύουσα Φριτάουν και στη συνέχεια, με παρακίνηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, αποφασίσθηκε ότι θα μεταφερθεί στη Γενεύη, όπου θα νοσηλευθεί από ιατρική ομάδα ειδική στις μολυσματικές ασθένειες.

Η Κούβα έστειλε μεγάλη ιατρική ομάδα στη Δυτική Αφρική, δυσανάλογη με το μέγεθος και τις δυνατότητές της, κερδίζοντας τον έπαινο της διεθνούς κοινότητας και την αναγνώριση της συμβολής της, μεγαλύτερης από πολλές πλούσιες χώρες, από τις Ηνωμένες Πολιτείες.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.