Πέμπτη, 20 Νοεμβρίου 2014

Εκτός Αστυνομικών Σχολών οι δυσλεκτικοί μαθητές

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Θα εφαρμοστεί και στις Σχολές της Αστυνομίας το ΠΔ των στρατιωτικών σχολών.

Νέο Προεδρικό Διάταγμα θα ισχύσει για τις υγειονομικές εξετάσεις των στρατιωτικών σχολών. Συγκεκριμένα σύμφωνα με σχετικό έγγραφο του υπουργείου Παιδείας δεν θα ισχύσει το ΠΔ 133/2002 αλλά το ΠΔ 11/2014.

Όπως έγραψε το newsbeast.gr η σπουδαιότερη αλλαγή που φέρνει το νέο ΠΔ είναι ότι οι διαταραχές της μάθησης με έναρξη στην παιδική ηλικία όπως δυσλεξία, δυσγραφία, δυσαριθμισία κ.α που επιτρέπουν την προσαρμογή στο στρατιωτικό περιβάλλον χαρακτηρίζουν έναν υποψήφιο ως Ι3-Ι4 που σημαίνει ότι κρίνεται ακατάλληλος για τις στρατιωτικές σχολές.

Για τις σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων δεν υπάρχει σχετική ενημέρωση από το Υπουργείο Παιδείας σχετικά με το τι θα ισχύσει. Κύκλοι του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως και της Αστυνομίας ενημέρωσαν το newsbeast.gr ότι για τις σχολές της Αστυνομίας θα ισχύσει ότι για τις στρατιωτικές σχολές.

Θα εφαρμοστεί και σε αυτές το νέο ΠΔ που αποκλείει, όπως προειπώθηκε, τους δυσλεκτικούς μαθητές από τη φοίτηση σε σχολές ένστολων. Θυμίζουμε ότι το 2014 εφαρμόστηκε και στην Αστυνομία το ΠΔ 133/2002:

«Να έχουν υγεία και άρτια σωματική διάπλαση, διαπιστούμενη από την αρμόδια Υγειονομική Επιτροπή Κατάταξης, σύμφωνα με τις διατάξεις για τη σωματική ικανότητα υποψηφίων των Σχολών Στρατού Ξηράς, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Π.Δ.133/2002 (ΦΕΚ Α΄-109), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει».

Όπως αναφέρθηκε πιο πάνω και για την Αστυνομία αναμένεται να εφαρμοστεί το ΠΔ 11/2014.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.