Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Οι υπόγειες πόλεις, το μέλλον της επιχειρηματικότητας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πρώην τραπεζίτης θα μετατρέψει σταθμούς-φαντάσματα σε χρήσιμα μέρη.

Πως θα σας φαινόταν εγκαταλελειμμένα μέρη και στοές να άρχιζαν να σφύζουν από ζωή και να προσφέρουν στιγμές… διαφορετικές και για κάποιους μεγάλα κέρδη; Αυτό σκοπεύει να κάνει ένας επιχειρηματίας στη Βρετανία.

Οι υπόγειοι «σταθμοί-φαντάσματα» του Λονδίνου είναι ένας παράδεισος για τους εξερευνητές της πόλης, για θαρραλέους που συναγωνίζονται για την πιο θεαματική φωτογραφία από τις επισκέψεις τους στον τεράστιο λαβύρινθο που βρίσκεται στα σπλάχνα της. Προς λύπη τους όμως το πάρτι μάλλον τελειώνει, αφού η βρετανική πρωτεύουσα προσπαθεί να βρει τρόπους να χρησιμοποιήσει τους παρατημένους σταθμούς προς όφελος της ανάπτυξης, αντιμετωπίζοντας παράλληλα και το μεγάλο πρόβλημα χώρου που αντιμετωπίζει μια από τις πιο ακριβές πόλεις του κόσμου. Ακόμα και να μην προκαλούν φόβο και… τρόμο σε κάποιους.

Ο πρώην τραπεζίτης Ajit Chambers ηγείται μιας καμπάνιας για την επανάχρηση των σταθμών. Ο 41χρονος ιδρυτής της «Old London Underground Company» σχεδιάζει την ανάπτυξη 26 σημείων με προϋπολογισμό 4,5 εκατομμύρια ευρώ. Στα πλάνα του οι υπόγειοι σταθμοί μεταμορφώνονται σε εμπορικά κέντρα, σε κέντρα διασκέδασης, γραφεία και χώρους πολιτισμού. «Στο υπόγειο μπορείς να λειτουργήσεις σε εικοσιτετράωρη βάση» λέει ο Chambers. «Και οι εργάτες μπορούν να πηγαινοέρχονται χωρίς να ανησυχεί κανείς για τον θόρυβο. Και το γεγονός ότι κανείς δεν έχει βρεθεί ξανά σε αυτούς τους χώρους θα προκαλέσει το ενδιαφέρον του κοινού.»

Η σκέψη για την υλοποίηση αυτής της προσπάθειας ξεκίνησε πριν από πέντε χρόνια και πλέον ο Chambers θεωρεί ότι το όραμα του βρίσκεται πολύ κοντά στην υλοποίηση του. Ένας από τους σταθμούς, ο Down Street Station, έχει υποβληθεί σε εξαντλητικές έρευνες για την ασφάλεια του κοινού και η υπηρεσία μεταφορών του Λονδίνου έχει συμφωνήσει να τροποποιηθεί για τη νέα χρήση και να ανοίξει για το κοινό μέσα στο 2015.

Μάλιστα, στα πλάνα του επιχειρηματία βρίσκεται και η χρήση ενός πρώην καταφυγίου του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, το οποίο περιελάμβανε και ιδιαίτερα διαμερίσματα του πρωθυπουργού Ουίνστον Τσόρτσιλ. Αυτούς τους χώρους ο Chambers σκοπεύει να τους μετατρέψει σε τουριστική ατραξιόν, διατηρώντας την… αίσθηση που αποπνέουν και την ιστορικότητα τους. όπως αναφέρει, θεωρεί ότι θα του αποφέρουν σημαντικό κέρδος εντός τριών ετών.

Δείτε φωτογραφίες από τους σταθμούς, από τα σχέδια του Ajit Chambers, αλλά και από ορισμένους χώρους που ετοιμάζονται:





Ο επιχειρηματίας Ajit Chambers.

 
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.