Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Διευρύνεται ο επανέλεγχος των συμβάσεων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μητσοτάκης: Δεν υπάρχει περίπτωση αλλαγής των κριτηρίων.

Η αξιολόγηση δομών και προσωπικού και ο επανέλεγχος των συμβάσεων, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης μεταξύ του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκου Μητσοτάκη και του προέδρου της ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος) Γιώργου Πατούλη, καθώς και του προεδρείου και των επικεφαλής των παρατάξεων στο ΔΣ της Ένωσης.

Ο κ. Μητσοτάκης, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, είπε στα μέλη του προεδρείου της ΚΕΔΕ, ότι ο επανέλεγχος των συμβάσεων, που μετατράπηκαν με το ΠΔ Παυλόπουλου από ορισμένου σε αορίστου χρόνου, θα συνεχιστεί και θα διευρυνθεί, ενώ τόνισε με έμφαση, ότι «η εικόνα τεσσάρων- πέντε δημάρχων που παρεμποδίζουν τον έλεγχο του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης αδικεί την εικόνα της τοπικής αυτοδιοίκησης και της κάνει κακό».

Επίσης, όπως έγινε γνωστό, ο επανέλεγχος των συμβάσεων θα διευρυνθεί σε άλλους δέκα δήμους και σε φορείς του δημοσίου (ήδη διεξάγεται έλεγχος στο υπουργείο Πολιτισμού και σε δέκα δήμους), ενώ ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης επανέλαβε, ότι δεν υπάρχει περίπτωση αλλαγής των κριτηρίων του ΠΔ Παυλόπουλου, όπως άλλωστε αυτό αναφέρεται και στο σχετικό νομοσχέδιο.

Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε τη σημασία της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης δομών και υπαλλήλων, ενώ δεσμεύτηκε, ότι εντός του Δεκεμβρίου θα δοθεί σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο για την αξιολόγηση του 2014, η οποία θα διενεργηθεί βάσει του νέου, πάγιου συστήματος. Στη διαβούλευση, σημειώνεται, ότι θα συμμετάσχει και η ΚΕΔΕ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.