Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Ανθρώπινα σώματα στο μπλέντερ - Τι απαντά το υπ.Παιδείας και οι συγγραφείς του βιβλίου - Ποιος είναι ο δημιουργός του

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η απάντηση του υπ.Παιδείας για το μπλέντερ με τα ανθρώπινα σώματα

Μετά τις ενστάσεις που υπήρξαν σχετικά με την εικόνα του βιβλίου Φυσικής της Ε΄ Δημοτικού που δείχνει ανθρώπινα κορμιά να πολτοποιούνται σε μπλέντερ, το υπουργείο Παιδείας απαντά ότι η "αβλεψία' των συγγραφέων θα διορθωθεί άμεσα.

Η εικόνα βρίσκεται στη σελίδα 19 του βιβλίου και αναφέρετε στο κεφάλαιο για τα μίγματα.

Διαβάστε την απάντηση του υπουργείο Παιδείας:

"Πρόκειται για ένα βιβλίο, κατά κοινή ομολογία πολύ καλό, που διδάσκεται για δέκα σχεδόν χρόνια (πρώτη έκδοση 2005-2006) στα δημοτικά χωρίς ποτέ κανείς από εκατοντάδες χιλιάδες μαθητές, γονείς, δασκάλους και σχολικούς συμβούλους να διαπιστώσει ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα στη συγκεκριμένη εικόνα μικρών διαστάσεων.

Δε χρειάζεται προφανώς πολύς λόγος, για να πει κανείς ότι σε καμία περίπτωση δεν υπήρχε η πρόθεση να προβληθεί η εικόνα ενός έργου τέχνης με αυτό το περιεχόμενο.

Όπως μας δήλωσαν οι συγγραφείς την εικόνα έλαβαν από επίσημο ιστότοπο, όπως και εκατοντάδες άλλες, χωρίς ποτέ να υποψιαστούν για το περιεχόμενο του μπλέντερ, μια εικόνα, ανάμεσα σε άλλες, με τις οποίες ήθελαν να δείξουν στους μαθητές διάφορα μίγματα. Γιατί είναι σαφές ότι, αν υπήρχε η παραμικρή ένδειξη ή επισήμανση ότι εδώ προβάλλεται κάτι διαφορετικό από τη λογική των μιγμάτων και κάτι απάνθρωπο στην παιδαγωγική του διάσταση, δε θα χρειαζόταν παρά μόνο η παραδοχή του λάθους από τη συγγραφική ομάδα και η αποκατάσταση.

Πρόκειται, λοιπόν, για ένα λάθος αβλεψίας των συγγραφέων και το υπουργείο έδωσε εντολή ήδη από αύριο το πρωί η εικόνα να αντικατασταθεί από την ηλεκτρονική έκδοση του βιβλίου, όπως, επίσης, θα αφαιρεθεί κατά την επανεκτύπωση του βιβλίου».

----------------

"Δεν είδαν οι συγγραφείς το μπλέντερ με τα κορμιά"

Ανθρώπινα κορμιά που αλέθονται σε μπλέντερ. Όχι δεν αποτελεί σκηνή από κάποιο θρίλερ… αλλά εικόνα σε βιβλίο της Ε’ Δημοτικού.

«Το ότι υπάρχει αυτή η φωτογραφία είναι εντελώς αντιπαιδαγωγικό» σχολίασε ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής του υπουργείου Παιδείας, Σωτήρης Γκλαβάς.

«Αυτό το βιβλίο έχει γραφτεί εδώ και 10 χρόνια. Πέρασε και από Επιτροπή Κρίσης. Οι συγγραφείς την έχουν πάρει από έναν επίσημο ιστότοπο χωρίς να παρατηρήσουν και χωρίς να δουν τι ακριβώς περιείχε» συμπλήρωσε.

Δείτε το βίντεο από την πρωινή εκπομπή του Mega:




----------------

Αυτός είναι ο δημιουργός του "μπλέντερ με τα κορμιά"


Το έργο τέχνης με τα ματωμένα κορμιά που πολτοποιούνται σε ένα μπλέντερ που από «αβλεψία» όπως σημειώνει το υπουργείο Παιδείας, βρισκόταν επί δέκα χρόνια στο βιβλίο Φυσικής της Ε΄δημοτικού, είναι ένα από τα διάσημα έργα του Ιάπωνα καλλιτέχνη Άιντα Μακότο.



Το «Μπλέντερ», όπως είναι ο τίτλος του επίμαχου έργου, είναι ένας πίνακας (ακρυλικό σε μουσαμά, 290Χ210,5 εκ.) κι ανήκει στη συλλογή Τακαχασάκι που εκτίθεται στην πινακοθήκη Μιζούμα.

Ο 49χρονος καλλιτέχνης θεωρείται ένα από τα τρομερά παιδιά της Ιαπωνίας με οξύ καλλιτεχνικό λόγο που προκαλεί. Τα έργα του δεν περιορίζονται στη ζωγραφική αλλά φιλοτεχνεί manga, βίντεο, φωτογραφία, γλυπτική και εγκαταστάσεις.

Δείτε το βίντεο από το Star channel




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.