Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Ένας αθλητής με αναπηρία χωρίς όρια και με τεράστια θέληση

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εάν η ζωή είναι ένα παιχνίδι poker, τότε o εικοσιδιάχρονος Aaron Fotheringham, από το Las Vegas, δεν ξεκίνησε την παρτίδα με το καλύτερο δυνατό φύλλο. Γεννήθηκε με την ασθένεια Spina Bifida - μια πάθηση στην σπονδυλική στήλη, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι τα πόδια του δεν λειτουργούν. Πάσχει δηλαδή από μυελομηνιγγοκήλη, μια σοβαρή πάθηση που προκαλεί κινητικά προβλήματα και πολύ σπάνια νοητικά.

Ο Ααρών χρησιμοποιεί αμαξίδιο από την ηλικία των 3 ετών. Ξεκίνησε τον αθλητισμό γύρω στα οκτώ, όταν ο μεγαλύτερος του αδελφός -και αθλητής του BMX, τον προέτρεψε να μπει σε ένα skate park με το αμαξίδιο του. Η πρώτη φορά ήταν αρκετά τρομακτική για τον ίδιο- αφού έπεσε αρκετές φορές, όμως δεν φάνηκε αρκετό στο να τον αποτρέψει. 

Ο  Ααρών έδειχνε σιδερένια θέληση από νεαρή ηλικία, κερδίζοντας των θαυμασμό όλων, χωρίς να το βάλει ποτέ κάτω, αλλά αντιθέτως εξάσκησε τις δυνάμεις του και δυναμώνοντας συνεχώς τη θέληση του για ζωή. Κατάφερε να γίνει ένας αθλητής των extremesport με αμαξίδιο. Έχουμε δει πολλές φορές τα τελευταία χρόνια αθλητές με ποδήλατα BMX, με scateboards και μοτοσυκλέτες, αλλά ο Ααρών τα κάνει της ίδιας δυσκολίας ακροβατικά, αλλά πάνω στις 4 ρόδες του αμαξιδίου του.

Τα τελευταία χρόνια ο Aaron προσπάθησε να μάθει περισσότερα trick με αποκορύφωμα το πρώτο back flip με αμαξίδιο-στις 19 Ιουλίου του 2006. Μετά την δημοσιοποίηση του back flip στο youtube, η ζωή του άλλαξε αρκετά. Η ιστορία του φιλοξενήθηκε σε εφημερίδες, περιοδικά και τηλεοπτικές εκπομπές-ανάμεσα στα οποία το CNN και το NBC ενώ τον τελευταίο καιρό έγινε μέλος του Nitro Circus, της τηλεοπτικής σειράς-σταθμό για τον κόσμο της αδρεναλίνης, πλάι στον "πολύ" Travis Pastrana.

O Aaron Fotheringham συνεχίζει να διδάσκει σε παιδιά με κινητικά προβλήματα, αλλά και να εμπνέει όλους τους υπολοίπους, μέσω του αξιοσέβαστου τρόπου ζωής και αντίληψης των πραγμάτων που έχει. Η τρομερή θετική ενέργεια που μεταδίδει, μέσα από το χαμόγελό του, κάθε φορά που πέφτει και ξανασηκώνεται, μας δίνει το δικαίωμα να πούμε πως έχει γίνει παράδειγμα μίμησης για όλους μας.

Απολαύστε τον σε μερικά βίντεο του και σίγουρα μετά από αυτό, θα νιώσετε πιο δυνατοί...



 





Το κανάλι στο youtube: Aaron Fotheringham

Η σελίδα του στο Facebook: https://www.facebook.com/AaronWheelz

Η ιστοσελίδα του: http://www.aaronfotheringham.com/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.