Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Πόσοι έχουν υπαχθεί στη ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ικανοποιητική είναι η πορεία, σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, της ανταπόκρισης των πολιτών στη ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές οφειλές.

Όπως ανέφερε ο κ. Βρούτσης, μέχρι χθες, 20 Νοεμβρίου, έχουν ζητήσει να υπαχθούν στη νέα ρύθμιση 7.406 οφειλέτες για ποσά που έφθασαν συνολικά στα 200 εκατ. ευρώ.

Απαντώντας σε επίκαιρες ερωτήσεις των βουλευτών, Ευγενίας Βαμβακά από τον ΣΥΡΙΖΑ και Σταυρούλας Ξουλίδου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο υπουργός Εργασίας, δήλωσε ότι αυτή θα είναι η τελευταία ρύθμιση που θα υπάρξει και κάλεσε, όσους οφείλουν στα ασφαλιστικά ταμεία, «να αξιοποιήσουν τη σημαντική αυτήν ευκαιρία, αυτό το παράθυρο των έξι μηνών» που τους δίνεται.

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος δήλωσε ο κ. Βρούτσης για τη λειτουργία του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών, ενώ, απαντώντας στην κριτική που δέχθηκε από την κ. Βαμβακά, αντέτεινε ότι πρόκειται για μία δομική μεταρρύθμιση που βάζει τέλος στον κίνδυνο βιωσιμότητας των ασφαλιστικών ταμείων.

Όπως είπε, τα έσοδα του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) από τις εισπράξεις οφειλών, κατευθύνονται μέσα από συγκεκριμένους κωδικούς σε ΙΚΑ, ΟΑΕΔ και λοιπά ταμεία, με απόλυτη διαφάνεια και αποτελεσματικότητα. «Από το ΚΕΑΟ έχουν εισπραχθεί περίπου 271 εκατ. ευρώ. Κάνει, λοιπόν, δουλειά ωφέλιμη για τα ασφαλιστικά ταμεία. Η δομική αλλαγή του στηρίζει το ασφαλιστικό σύστημα, η χώρα πλέον έχει έναν καθαρό εισπρακτικό μηχανισμό. Τα έσοδά του επιστρέφουν στους συνταξιούχους και στους εργαζομένους και θωρακίζεται το ασφαλιστικό σύστημα», επισήμανε.

Τέλος, ο υπουργός Εργασίας ανέφερε ότι με τροπολογία που θα καταθέσει στη Βουλή για το ταμείο του ΟΑΕΕ, θα μπορεί να υπάρξει μείωση κατά δύο κλάσεις για όλους όσοι το επιθυμούν. Διευκρίνισε δε ότι η υπαγωγή στη διάταξη θα είναι εθελοντική και η ρύθμιση θα προεκτείνεται, μέχρι τα τέλη του 2016.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.