Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Αδυναμία ολοκλήρωσης σπουδών για στρατιωτικούς και δημοσίους υπαλλήλους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το υπ. Παιδείας για την κατάργηση των μετεγγραφών των δημοσίων υπαλλήλων.

Καταργήθηκε, όπως έχει γράψει το newsbeast.gr, η δυνατότητα κατ’ εξαίρεσης μεταφοράς θέσης φοίτησης των φοιτητών που ήταν υπάλληλοι του δημοσίου, οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, νομικών προσώπων, στρατιωτικοί, αστυνομικοί κ.α.

Η κατάργηση του δικαιώματος να λαμβάνουν μετεγγραφή κοντά στον τόπο της υπηρεσίας τους προκάλεσε έντονες αντιδράσεις καθώς πολλοί υπάλληλοι δε θα μπορέσουν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους ενώ το πρόβλημα είναι πιο έντονο για τους στρατιωτικούς λόγω και των μεταθέσεων.

Το θέμα έφθασε στη Βουλή χωρίς όμως αποτέλεσμα αφού το Υπουργείο Παιδείας, στην αναφορά της επιστολής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών την οποία κατέθεσε η κα Ξουλίδου, αρκέστηκε να αναφέρει ότι με το άρθρο 40 του ν.4301/2014 καταργήθηκε η δυνατότητας της κατ’ εξαίρεσης μεταφοράς θέσης για υπαλλήλους και ένστολους.

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας με τη σειρά του επισημαίνει ότι ανεξάρτητα από τη νομοθετική ρύθμιση που συντελέσθηκε, αποτελεί πάγια πολιτική αλλά και επιδίωξη του ΥΠΕΘΑ ο εμπλουτισμός των γνώσεων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων (είτε δια της αποκτήσεως πανεπιστημιακών τίτλων σπουδών, κυρίων ή και μεταπτυχιακών, είτε δια της λήψεως μέτρων μέριμνας για την επίτευξη του εν λόγω σκοπού.

Με γνώμονα τα ανωτέρω, τα Γενικά Επιτελεία καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ικανοποίησης αιτημάτων στελεχών τα οποία φοιτούν σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ για μετάθεσή τους σε φρουρές του τόπου φοίτησής τους, εφόσον αυτό είναι εφικτό και σε συνδυασμό με τις εκάστοτε υπηρεσιακές απαιτήσεις.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών στο κείμενό της επισημαίνει ότι η εν λόγω κατάργηση θα σημάνει την απόλυτη απαγόρευση πρόσβασης των Ελλήνων στρατιωτικών στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση, αφού εκ των πραγμάτων δεν θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα στα Πανεπιστημιακά Τμήματα στα οποία πέτυχαν την είσοδό τους, λόγω αδυναμίας μετάθεσής τους στον τόπο όπου εδρεύουν αυτά τα τμήματα, εξαιτίας υπηρεσιακών αναγκών που κινούνται στο αυστηρό επιχειρησιακό πλαίσιο που διέπει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Η ΠΟΕΣ μεταξύ των άλλων ζητούσε να αποσυρθεί η εν λόγω τροπολογία ή σε περίπτωση ψήφισής της (έχει ψηφιστεί) να εξεταστεί η δυνατότητα αναστολής φοίτησης των στρατιωτικών φοιτητών και για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται στη Σχολή όπου είναι εγγεγραμμένοι.

Όπως προειπώθηκε το αρμόδιο Υπουργείο Παιδείας αρκέστηκε να παραθέσει τη νομοθεσία για την κατάργηση των μετεγγραφών ενώ μεταξύ των άλλων ο Υπουργός αναφέρει ότι λαμβάνει υπόψη τις προτάσεις που αφορούν το ισχύον νομικό πλαίσιο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.