Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Η ιστορία του παιδιού-θαύμα των οικονομικών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο Julian Marchese ήταν 9 ετών όταν πούλησε τις πρώτες του μετοχές.

Ο Julian Marchese είναι πρωτοετής φοιτητής στη σχολή Stern School of Business του πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης. Μαζί με ένα φοιτητή του Γέιλ προσπαθούν να ξεκινήσουν ένα hedge fund από τις φοιτητικές τους εστίες.

Ο Julian ήταν μόλις 9 χρονών, όταν πούλησε τις πρώτες του μετοχές. Κατά τη διάρκεια της εφηβείας του, το «παιδί θαύμα των οικονομικών» από τον Καναδά ανέπτυξε μια ποσοτική στρατηγική για μετοχές (long-short equity strategy), η οποία «τρέχει» αυτοματοποιημένα στον υπολογιστή του.

Ξεκίνησε επενδύοντας τα χρήματα των γονιών του και οι αποδόσεις του θα έκαναν οποιονδήποτε ερασιτέχνη επενδυτή να ζηλέψει.

Σήμερα, ο Julian συνδυάζει τη φοιτητική ζωή με τις απολαύσεις και τις υποχρεώσεις της, ενώ παράλληλα «χτίζει» την καριέρα του ως hedge fund manager από το… δωμάτιο της εστίας του.



Το δωμάτιό του βρίσκεται στον 24ο όροφο της φοιτητικής εστίας Founders Hall και λειτουργεί και ως προσωρινή έδρα της εταιρείας Remora Capital, ένα εκκολαπτόμενο hedge fund που ίδρυσε με ένα φοιτητή από το Γέιλ.

Όσο ο Julian είναι στο πανεπιστήμιο και παρακολουθεί μαθήματα, το αυτοματοποιημένο πρόγραμμα που έχει αναπτύξει κάνει συναλλαγές που ικανοποιούν τον αλγόριθμο που έχει δημιουργήσει.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Business Insider, εφηύρε τη στρατηγική αυτή όταν ήταν 14 ετών, έτσι ώστε να μπορεί να συνεχίσει να συναλλάσσεται ενώ βρισκόταν στο σχολείο.

Την πρώτη χρονιά που ασχολήθηκε «σοβαρά» με τις μετοχές είχε απόδοση 20% σε ένα κεφάλαιο 30.000 δολαρίων σε μετοχές των γονιών του.

Ο νεαρός Julian παρουσίασε το μοντέλο του στην επενδυτική εταιρεία Dragon's Den. Τέσσερα μέλη της δέχτηκαν να επενδύσουν 12.500 δολάρια ο καθένας, με αντάλλαγμα το 50% της ιδιοκτησίας στην εταιρεία του. Εκείνος δέχτηκε την προσφορά, ωστόσο υπήρξαν νομικές δυσκολίες που απέτρεψαν την ευόδωση της συνεργασίας επειδή ήταν ανήλικος.



Τώρα, ο Julian είναι έτοιμος να θέσει τη στρατηγική του σε δράση, με περισσότερα χρήματα από αυτά των γονιών του. Θέλει να τον παίρνουν στα σοβαρά και αυτή είναι μια πρόκληση που έχει να αντιμετωπίσει. Την πρώτη φορά που αντιμετώπισε μια πρόκληση ήταν μόλις 9 χρονών, όταν προσπάθησε -ανεπιτυχώς- να πείσει τους γονείς του να επενδύσουν στις μετοχές μιας εταιρείας με ουράνιο. Τον επόμενο μήνα η αξία τους είχε τριπλασιαστεί και… τότε οι γονείς του άρχισαν να τον ακούν.



Έχοντας ως σκοπό να βοηθήσει τους γονείς του να βρουν την «οικονομική ελευθερία» ο ανήλικος Julian «είδε» μια λύση στις αγορές. Μερικά χρόνια μετά, σε ηλικία 12 ετών, άρχισε να στέλνει email σε αναλυτές, ζητώντας τους συμβουλές για το πώς να ξεκινήσει την καριέρα του στα Χρηματιστηριακά. «Όταν είσαι 12 ετών το πλεονέκτημα είναι, ότι είσαι πολύ συμπαθητικός σε όλους και όλοι θέλουν να σου μιλήσουν. Όταν όμως κατάλαβαν πόσο σοβαρός ήμουν, τότε άρχισαν να κάνουν πίσω» εξομολογήθηκε ο ίδιος.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.