Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

«Μας περιμένει μια μακρά μάχη»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μπάνμπουρι: Η μάχη κατά του Έμπολα απαιτει αισθητή αύξηση πόρων.

Ο επικεφαλής της αποστολής του ΟΗΕ για την καταπολέμηση της επιδημίας του ιού Έμπολα (UNMEER) προειδοποίησε χθες ότι η νίκη ενάντια στην ασθένεια είναι ακόμη «πολύ, πολύ μακριά», καλώντας παράλληλα να δοθεί επιπλέον βοήθεια στις αφρικανικές χώρες που έχουν πληγεί.

«Μας περιμένει μια μακρά μάχη», δήλωσε ο Άντονι Μπάνμπουρι στη διάρκεια μιας συνέλευσης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Η μάχη κατά της επιδημίας του ιού Έμπολα «απαιτεί μια αισθητή αύξηση των πόρων επί του πεδίου», υπογράμμισε ο Μπάνμπουρι στην παρέμβασή του που έγινε μέσω βιντεοσύνδεσης.

«Είμαστε ακόμη πολύ πολύ μακριά από το τέλος της κρίσης αυτής», εκτίμησε ο ίδιος, διευκρινίζοντας ότι η UNMEER θα ξεκινήσει να εργάζεται στο Μαλί, όπου αρκετοί άνθρωποι έχουν πεθάνει εξαιτίας της ασθένειας.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Kι Mουν σημείωσε από την πλευρά του ότι αν οι προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας ενισχυθούν, η επιδημία του ιού Έμπολα μπορεί να περιοριστεί ως τα μέσα της επόμενης χρονιάς.

Από την επιδημία, που κηρύχθηκε σχεδόν πριν ένα χρόνο στη Γουινέα, έχουν πεθάνει 5.459 άνθρωποι επί συνόλου 15.351 κρουσμάτων σε οκτώ χώρες έως την 18η Νοεμβρίου, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό τον οποίο έδωσε στη δημοσιότητα χθες ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ). Η πλειονότητα των κρουσμάτων έχει καταγραφεί στη Γουινέα, τη Λιβερία και τη Σιέρα Λεόνε.

Ο τελευταίος απολογισμός δείχνει μια μείωση των νέων κρουσμάτων στη Λιβερία, τη χώρα που έχει πληγεί περισσότερο, και τη Γουινέα, όμως μόνο την προηγούμενη εβδομάδα 533 νέα κρούσματα καταγράφηκαν στη Σιέρα Λεόνε, δηλαδή τα περισσότερα σε μία εβδομάδα που έχουν εντοπιστεί από τότε που ξέσπασε η επιδημία στη χώρα.

«Η μάχη όχι μόνο εξακολουθεί να συνεχίζεται, αλλά ακόμη κλίνει υπέρ του ιού Έμπολα», αποκάλυψε η Σαμάνθα Πάουερ πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.