Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Ισπανία: Ομάδα προσφέρει στέγη σε 85χρονη που της έκαναν έξωση

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η ομάδα ποδοσφαίρου, Ράγιο Βαγεκάνο με έδρα σε μια λαϊκή συνοικία της Μαδρίτης,δεσμεύτηκε να προσφέρει στέγη σε μία 85χρονη που της έκαναν έξωση από το διαμέρισμα που διέμενε.



Σύμφωνα με τον προπονητή της ομάδας, Ράγιο Βαγεκάνο και τα ισπανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, η Κάρμεν Μαρτίνεθ εκδιώχθηκε την Παρασκευή από το διαμέρισμα της όπου ζούσε για 50 χρόνια, καθώς ήταν εγγυήτρια σε ένα δάνειο που είχε λάβει ο γιος της από έναν ιδιώτη και το οποίο δεν μπόρεσε να το αποπληρώσει.

«Θεωρώ ότι αυτό είναι πολύ όμορφο, είναι αξιολάτρευτοι, τους ευχαριστώ βαθύτατα. Ζήτω η Ράγιο! Είναι υπέροχοι» δήλωσε σήμερα στην εφημερίδα Ελ Μούντο η 85χρονη, η οποία τώρα κατοικεί στη νότια Μαδρίτη, στην ίδια συνοικία με την ομάδα.

Η ιστορία έχει προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων στην Ισπανία. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο Twitter, οι λέξεις- κλειδιά (hashtag) «#YoSoyCarmen» (#ΕγώΕίμαιηΚάρμεν) και «Rayo Vallecano» συμπεριλαμβάνονται στα πιο δημοφιλή θέματα που συζητούνται σήμερα.

«Όχι μόνο εγώ αλλά επίσης όσοι με περιβάλλουν, οι παίκτες, η ομάδα: στο μέτρο του δυνατού θα βοηθήσουμε την κυρία αυτή προκειμένου να βρει ένα μέρος για να ζήσει με αξιοπρέπεια και να μη νιώθει μόνη» ανακοίνωσε χθες ο Πάκο Χέμεθ, προπονητής της ομάδας Ράγιο Βαγεκάνο, μίας ομάδας με έναν από τους μικρότερους προϋπολογισμούς στο ισπανικό πρωτάθλημα.

«Αυτή η περίπτωση ειδικά, γιατί είναι γυναίκα από τη συνοικία μας, μας αφορά ως ομάδα» δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ η διοίκηση της ομάδας θα ανακοινώσει αυτήν την εβδομάδα το ποσό που θα προσφέρει στη γυναίκα.

Μετά την ανακοίνωση της ομάδας, η δήμαρχος της Μαδρίτης, Άννα Μποτέγια και ο υπουργός Οικονομίας, Κριστόμπαλ Μοντόρο τόνισαν ότι θα προσπαθήσουν να βρουν μία λύση για την 85χρονη, που αυτή την στιγμή φιλοξενείται από τον εγγονό της.

Η ιστορία αυτή έχει συγκινήσει ιδιαίτερα τους πολίτες της χώρας όπου οι εξώσεις των υπερχρεωμένων ιδιοκτητών και ενοικιαστών έχουν προκαλέσει την οργή τα τελευταία χρόνια. Μόνο το 2013 οι τράπεζες κατέσχεσαν 49.694 ακίνητα, ήτοι 11,1% περισσότερα από το 2012, από τους ιδιοκτήτες που δε μπορούσαν να πληρώσουν τα χρέη τους σύμφωνα με την τράπεζα της Ισπανίας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.