Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Ποια φαγητά θολώνουν το μυαλό μας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Θέλετε να έχετε το μυαλό σας καθαρό και συγκεντρωμένο όλη μέρα, αλλά δεν είναι πάντα εύκολο. Σημαντικό ρόλο σε αυτό παίζει το τι τρώμε, καθώς έχει τεράστιο αντίκτυπο στην πνευματική διαύγεια μας. Η διαιτολόγος Lauren Schmitt εξηγεί τι θα πρέπει να αποφύγετε για να κρατήσετε το «ομιχλώδες τοπίο» μακριά από το μυαλό σας.

Ποιες είναι, όμως, οι τροφές που θολώνουν το μυαλό μας; Η ζάχαρη είναι ένα από τα συστατικά που μπορεί να επηρεάσουν. Η διαιτολόγος για παράδειγμα αναφέρει τις καραμέλες. Τονίζει, όμως, πως όσο φαγητά έχουν φυσικά σάκχαρα, όπως τα φρούτα, δεν επηρεάζουν αρνητικά τη σκέψη.

Πως όμως μπορούμε να ζήσουμε χωρίς την αγαπημένη μας σοκολάτα; Η Lauren συμβουλεύει να αποφύγουμε τις σοκολάτες γάλακτος, που έχουν μεγάλη ποσότητα ζάχαρης, και να προτιμήσουμε τη μαύρη σοκολάτα η οποία έχει περισσότερη ποσότητα κακάου που είναι καλύτερο για την ομαλή λειτουργία του εγκεφάλου.

Υπάρχουν, όμως, και φαγητά που δεν πιστεύουμε πως έχουν αρκετοί ζάχαρη. Η Lauren αναφέρει πως κάποια από αυτά είναι η σως μπάρμπεκιου, το κινέζικο, οι μπάρες δημητριακών και κάποια γιαούρτια.

Δείτε το βίντεο:




Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.