Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Κοινωνικό μήνυμα για τις αυτοκτονίες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Με σύνθημα «Άφησε πίσω το σκοτάδι της απελπισίας. Ακολούθησε το φως της ζωής. Τηλεφώνησε τώρα στις αρμόδιες υπηρεσίες της περιοχής σου. Η βοήθεια είναι δύναμη», προβλήθηκε σε ημερίδα, που έλαβε χώρα στην Κρήτη στα τέλη Οκτωβρίου, το βίντεο του σκηνοθέτη Θοδωρή Παπαδουλάκη.

Στην ημερίδα με τίτλο “Αυτοκτονία: Φαινόμενο της οικονομικής κρίσης; Εναλλακτικές προτάσεις αντιμετώπισης της” παρουσιάστηκαν τα στατιστικά στοιχεία της αύξησης του φαινομένου της αυτοκτονίας.

Το βίντεο έχει στόχο την στήριξη των συνανθρώπων μας που εκδηλώνουν αυτοκαταστροφικές συμπεριφορές και θα συντελέσει στην πρόληψη-αποφυγή του φαινομένου.

Ο καθηγητής Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης Αλέξανδρος Βγόντζας ανέφερε ότι την τελευταία 15ετία καταγράφηκαν στην Κρήτη 650 αυτοκτονίες, με τον μεγαλύτερο αριθμό να σημειώνεται το 2000 με συνολικά 61 άτομα ενώ σε επίπεδο ν. Ηρακλείου, η αύξηση ήταν δραματική το 2012.

Ο ίδιος είπε ότι, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, η επίπτωση της κρίσης στο φαινόμενο των αυτοκτονιών δεν φαίνεται να είναι μεγάλη, ενώ επεσήμανε ότι η αύξηση της αυτοκτονικότητας καταγράφεται κυρίως στους άνδρες μέσης – παραγωγικής ηλικίας, σε αντίθεση με τις γυναίκες και τους νέους, οι οποίοι αποτελούν τα μεγαλύτερα «θύματα» του εφιάλτη της ανεργίας.

Παρά τις προσπάθειες των τοπικών φορέων, όμως, για την εξάλειψη του φαινομένου οι αυτοκτονίες φαίνεται πως συνεχίζονται με πιο πρόσφατη αυτή του 56χρονου άνδρα που βρέθηκε απαγχονισμένος στη Χερσόνησο Ηρακλείου. Ο αυτόχειρας ήταν από την Αθήνα, ωστόσο δούλευε σε ξενοδοχείο της Χερσονήσου ως υπάλληλος. Ο 56χρονος, που φέρεται να αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα, βρέθηκε κρεμασμένος σε υπόστεγο κοντά στο σπίτι του.

Δείτε το βίντεο:




Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.