Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Ειδικότητες αναπληρωτών με μηδενικές προσλήψεις

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Παρά την ύπαρξη κενών δεν προσέλαβαν ούτε έναν αναπληρωτή.

Με τη λήξη του Οκτωβρίου το Υπουργείο Παιδείας προχώρησε στην πρόσληψη 181 αναπληρωτών ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των προσλήψεων σε 14.375. Ωστόσο υπάρχουν και ειδικότητες όπου παρά την ύπαρξη κενών το Υπουργείο δεν έχει προχωρήσει σε προσλήψεις.

Σύμφωνα με στοιχεία υπάρχουν αρκετές ειδικότητες με μηδενικές προσλήψεις παρά την ύπαρξη κενών. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι στις ειδικότητες των καθηγητών γερμανικής γλώσσας που στο παρελθόν πραγματοποιούνταν πολλές προσλήψεις παρά την ύπαρξη κενών σε Α'θμια και Β'θμια δεν έχουν γίνει προσλήψεις. Το ίδιο συμβαίνει και με τους καθηγητές γαλλικών ενώ μηδενικές είναι και οι προσλήψεις στην ειδικότητα της οικιακής οικονομίας.

Ο Υπουργός Παιδείας έχει δηλώσει ότι δεν υπάρχουν χρήματα για να καλυφθεί το σύνολο των κενών και στόχος του Υπουργείου είναι η λειτουργία των σχολείων με επάρκεια. Σύμφωνα με δηλώσεις του Προέδρου της ΟΛΜΕ κ. Κοτσυφάκη ο Υπουργός παραδέχτηκε ότι υπάρχουν 1.500 κενά και στις δυο βαθμίδες εκπαίδευσης ενώ δήλωσε ότι ι δεν υπάρχει ούτε μία πίστωση για πρόσληψη αναπληρωτών και τα σχολεία θα λειτουργούν με «επάρκεια και όχι με πληρότητα».

Σύμφωνα με τον κ. Κοτσυφάκη τον Υπουργό τον ενδιαφέρει «να έχει ανοικτό το σχολείο και ας μην καλύπτει όλα τα κενά». Επίσης ο κ. Λοβέρδος ενημέρωσε ότι δεν θα υπογράψει καμία παραίτηση συνταξιοδότησης «όλοι θα επιστρέψουν στις τάξεις για διδακτικό έργο μέχρι το τέλος του διδακτικού έτους», καθώς επίσης και ότι προγραμματίζει την ανάκληση 200 αποσπάσεων.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.