Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Πολεμούν τον Έμπολα με νηστεία και προσευχή

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι Λιβεριανοί ψάχνουν σωτηρία από τον «ιό του διαβόλου».

Πολλοί πιστοί Λιβεριανοί ξεκίνησαν σήμερα τριήμερη νηστεία και προσευχή, αναζητώντας τη σωτηρία από την «κατάρα» του Έμπολα που έχει σκοτώσει 2.705 ανθρώπους στη χώρα αυτή και έχει προσβάλει περισσότερους από 4.665.

Η Εθνική Χριστιανική Ειδική Ομάδα για τον Έμπολα, μια οργάνωση που ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο από διάφορες χριστιανικές οργανώσεις, κάλεσε τους Λιβεριανούς να νηστέψουν από τα ξημερώματα μέχρι τη δύση του ηλίου για τις επόμενες τρεις ημέρες. «Ο Έμπολα είναι ένας ιός του διαβόλου. Μας σκοτώνει επειδή γυρίσαμε την πλάτη μας στον Θεό», είπε ο αιδεσιμώτατος Ντέιβιντ Τζ. Μπενίτο, ένας εκπρόσωπος της Ειδικής Ομάδας.

«Ανταλλάξαμε τη λατρεία του Θεού με τη λατρεία των δαιμόνων και της μαγείας και διαβολικά πράγματα συμβαίνουν σήμερα στη χώρα αυτή», πρόσθεσε.

Η Λιβερία έχει πληγεί περισσότερο από την επιδημία του ιογενούς αιμορραγικού πυρετού, που μεταδίδεται μέσω της άμεσης επαφής με τα σωματικά υγρά των ασθενών. Συνολικά η επιδημία έχει σκοτώσει σχεδόν 5.000 ανθρώπους από τον περασμένο Μάρτιο, όταν αναφέρθηκαν τα πρώτα κρούσματα στη γειτονική Γουινέα. Έκτοτε, κρούσματα έχουν αναφερθεί στη Σενεγάλη, τη Νιγηρία, τη Σιέρα Λεόνε, το Μαλί, την Ισπανία και τις ΗΠΑ.

Από τα 4 εκατομμύρια κατοίκους της Λιβερίας, το 85% είναι χριστιανοί και το 12% μουσουλμάνοι. Από την έναρξη της επιδημίας οι Λιβεριανοί συνωστίζονται κάθε Κυριακή στους ναούς, τραγουδούν και προσεύχονται για να σταματήσει το κακό.

«Έχω πίστη, ότι μετά την Παρασκευή τα πράγματα δεν θα είναι πλέον τα ίδια στη Λιβερία», είπε μια γυναίκα, η Μαίρη Φρίμαν, η οποία ξεκίνησε τη νηστεία από σήμερα το πρωί.

Ο Μπενίτο σημείωσε ότι η τριήμερη νηστεία και προσευχή θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή, με λειτουργίες. Ωστόσο, επειδή ο Έμπολα είναι ιδιαίτερα μεταδοτικός, κάλεσε τους πιστούς να προσέχουν και να μην αγγίζουν ο ένας τον άλλο κατά τη διάρκεια της Θείας Κοινωνίας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.