Σάββατο, 1 Νοεμβρίου 2014

Μίνιμουμ τα 260 στρέμματα για γήπεδο γκολφ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Καθορίστηκαν οι προδιαγραφές από την υπουργό Τουρισμού.

Στον καθορισμό των προδιαγραφών δημιουργίας γηπέδων γκολφ προχώρησε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, ικανοποιώντας έτσι ένα χρόνιο αίτημα του τουριστικού κλάδου και ειδικά των μεγάλων ξενοδοχειακών ομίλων.

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση γήπεδο γκολφ καλείται η οριοθετημένη έκταση, που διαθέτει τις προβλεπόμενες από τις παρούσες προδιαγραφές αθλητικές και κτιριακές εγκαταστάσεις, για την άσκηση του αθλήματος του γκολφ, και η οποία φέρει Ειδικό Σήμα Λειτουργίας από την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Τουρισμού.

Η απόφαση αναφέρει πως τα γήπεδα γκολφ διακρίνονται στις κατηγορίες 9 οπών, 18 οπών, 27 οπών και 36 οπών και είναι δυνατό να ανεγείρονται είτε αυτοτελώς είτε ως τμήμα σύνθετου τουριστικού καταλύματος, είτε σε συνδυασμό με κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα.

Η ελάχιστη απαιτούμενη επιφάνεια για γήπεδο 9 οπών είναι τα 260.000 τ.μ., για γήπεδο 18 οπών τα 500.000 τ.μ. και για γήπεδο 27 και 36 οπών τα 500.000 τ.μ. με προσαύξηση κατ' ελάχιστο 40 % ανά 9 επιπλέον οπές.

Το γήπεδο γκολφ θα δημιουργείται από έναν φορέα εκμετάλλευσης σε έκταση, η οποία θα είναι ενιαίο σύνολο και η οποία μπορεί, εν όλω ή εν μέρει, να ανήκει σε έναν ή περισσότερους ιδιοκτήτες εξ αδιαιρέτου, ή/ και να είναι μισθωμένη, ή/και να έχει συσταθεί επί αυτής δικαίωμα επιφανείας, ή/και να έλκονται επί αυτής δικαιώματα εξ άλλης σύμβασης. Σε περίπτωση εξ αδιαιρέτου ιδιοκτησίας, δεν χορηγείται έγκριση δημιουργίας γηπέδου γκολφ σε μεμονωμένο ή μεμονωμένους κυρίους ποσοστών εξ αδιαιρέτου ιδιοκτησίας.

Συνοπτικά για τη δημιουργία ενός γηπέδου γκολφ απαιτούνται οι εξής εγκαταστάσεις:
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.