Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

Οι τελευταίοι επιζώντες κυνηγοί κεφαλών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η φρικιαστική θανάτωση του εχθρού ήταν ιεροτελεστία.

Το απομακρυσμένο χωριό LongWa, με τα πυκνά δάση της Μιανμάρ από τη μία πλευρά και την πλούσια γεωργική γη της Ινδίας, από την άλλη, είναι το σπίτι της φυλής Konyak Naga.

Η μεγαλύτερη από τις 16 φυλές που ζουν στο απομακρυσμένο βορειοανατολικό ινδικό κρατίδιο του Nagaland, οι Konyaks ήταν πολεμιστές με βάναυσο παρελθόν, προχωρώντας σε σκληρές μάχες για να προσχωρήσουν γη και να ελέγξουν την εξουσία.

Ως εκ τούτου, τα χωριά των Konyak βρίσκονται στις κορυφές της κορυφογραμμής, έτσι ώστε να μπορούν εύκολα να παρακολουθούν και να εντοπίζουν τον εχθρό.





Η φυλή, χρησιμοποιούσε για αιώνες μια φρικιαστική πρακτική που απαγορεύτηκε το 1940: ήταν άγριοι κυνηγοί κεφαλών. Η θανάτωση και ο αποκεφαλισμός του εχθρού, θεωρήθηκε ιεροτελεστία όπου οι ενήλικοι μεταβίβαζαν την «τέχνη» στα νεαρά αγόρια ενώ η κάθε επιτυχία ανταμειβόταν και με ένα από τα διάσημα τατουάζ προσώπου τους.

Η τελευταία περίπτωση αποκεφαλισμού, σημειώθηκε στο Νάγκαλαντ το 1969, ενώ σήμερα στη φυλή ζει η τελευταία γενιά με αυτά τα εντυπωσιακά τατουάζ προσώπου.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.