Κυριακή, 5 Οκτωβρίου 2014

Αυτός ο 19χρονος είπε «όχι» στην Apple

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Είναι τόσο επιτυχημένος που απέρριψε μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο.

Την περασμένη εβδομάδα, ο 19χρονος, Τζον Μέγιερ, παράτησε ένα από τα καλύτερα Πανεπιστημιακά προγράμματα για υπολογιστές για να εργαστεί στην τεχνολογική εταιρεία του, την Fresco News.Στην αρχή, οι γονείς του δε χάρηκαν, δεδομένου ότι η μητέρα του είναι και καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, όμως γρήγορα συμφώνησαν και τον στήριξαν.

Ήδη ο Τζον Μέγιερ είναι ένας επιτυχημένος ανεξάρτητος προγραμματιστής και βγάζει χρήματα από αυτή την ενασχόλησή του από τότε που ήταν το γυμνάσιο.

«Ήμουν πολύ τυχερός. Έχω καταφέρει να ζω με τα χρήματα που βγάζω ένα χρόνο αφότου ξεκίνησα» δηλώνει στο Business Insider.

Βγάζει τόσα χρήματα από τις εφαρμογές για iPhone που φτιάχνει που από την πρώτη χρονιά στο Πανεπιστήμιο έχει τη δυνατότητα να ζει μόνος του, να πληρώνει τα δίδακτρα και να ξεκινά και την επιχείρησή του, την Fresco.

Παρότι δε θέλησε να αποκαλύψει ακριβώς πόσα βγάζει, έχει ήδη γράψει περίπου 40 εφαρμογές, μέσω της άλλης εταιρείας του, της TapMedia.

Για παράδειγμα, την εφαρμογή του Perfect Shot που βγήκε πριν από ένα χρόνο για το iOS 7 την κατέβασαν 60.000 χρήστες iPhone τις τέσσερις πρώτες ημέρες. Πλέον έχει ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο downloads.

Είναι τόσο καλός που τράβηξε την προσοχή της Apple. Η εταιρεία του ζήτησε να κάνει εκεί την πρακτική του, κάτι που είναι όνειρο για τους περισσότερους φοιτητές. Και δεν είναι και τσάμπα. Κατά μέσο όρο, κάποιος που κάνει την πρακτική του στην Apple βγάζει περίπου 5.723 δολάρια το μήνα, δηλαδή πάνω από 4.000 ευρώ.

Όμως, ο Τζον Μέγιερ απέρριψε την Apple. Όπως είπε, λαμβάνει emails από εταιρείες συνέχεια, όμως όπως τονίζει μέσα του αισθάνεται επιχειρηματίας.

Και είναι μόνο 19 χρονών...Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.