Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

Η φύση και ο άνθρωπος στα καλύτερα τους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι 10 εντυπωσιακές φωτογραφίες που προκρίθηκαν στον τελικό του διαγωνισμού του National Geographic.

Με τα… καμώματα της τραβά τα βλέμματα πάνω της. Η φύση έχει τη μοναδική «ικανότητα» να εντυπωσιάζει και να κόβει την ανάσα. Ιδίως όταν ο φακός την πετυχαίνει στα καλύτερα της.

Ο φετινός διαγωνισμός του National Geographic έχει να παρουσιάσει μόνο εκπληκτικές φωτογραφίες. Περί τις 7.000 εστάλησαν από 150 χώρες του πλανήτη για να λάβουν μέρος, με μόλις 10 να ξεχωρίζουν και να παίρνουν… την πρόκριση για τον τελικό. Άνθρωποι, μέρη-τοπία και περιβάλλον είναι οι τρεις κατηγορίες, αλλά η τελευταία είναι αυτή με τις περισσότερες και συγκλονιστικότερες συμμετοχές. Όσον αφορά στην πρώτη, μπορεί να... πέρασε μόλις μία, αλλά τα έθιμα ορισμένων χωρών και η παραστατικότητα των ανθρώπων, καταφέρνουν να κλέβουν τις εντυπώσεις.

Μια παιχνιδιάρα πολική αρκούδα στη Νορβηγία, ο… χορός ενός εντόμου (Mediterranean Mantis) στη Λευκωσία, η ανακάλυψη νερού από ένα σμήνος σπάνιων πουλιών στην έρημο της Αυστραλίας, ένας μανάτος κάτω από την υδάτινη επιφάνεια και οι… φυσαλίδες του, ένα ονειρικό τοπίο στη λίμνη Jokulsarlon Glacer, μια πράσινη χελώνα που κολυμπά στα νερά των Κανάριων Νησιών με τις αχτίδες του ήλιου πίσω της, η μαγεία των κατάφυτων βράχων του Big Sur στην Καλιφόρνια που αρχίζουν να καλύπτονται από ένα πέπλο ομίχλης, τρεις γυναίκες που γιορτάζουν τη Μέρα του Θανάτου στο Μεξικό, μια διαφορετική λήψη του Ταζ Μαχάλ την αυγή και η μοναδική στιγμή που ένα φυτό –το agave- «ανοίγει», είναι κατά σειρά τα «κλικ» που ξεχώρισαν.

Απολαύστε τα…






















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.