Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

Με το φακό του στις γειτονιές που «θερίζει» ο Έμπολα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ένα… ανατριχιαστικό οδοιπορικό στην «πληγωμένη» Λιβερία.

Τα συμπτώματα του γίνονταν εντονότερα, ο Έμπολα τον… έτρωγε. Οι συγγενείς του άνδρα τον μετέφεραν επί έξι μέρες στο νοσοκομείο και ξανά στην είσοδο και στη συνέχεια στο σπίτι τους, λόγω έλλειψης κρεβατιών. Τελικά πέθανε στο δικό του κρεβάτι, μπροστά στους γιους του, με τα χέρια του να… διαλύονται και το στόμα του να γεμίζει αίμα. Πρόκειται για μια συγκλονιστική περιγραφή ενός από τα περιστατικά που παρακολούθησε ο φωτορεπόρτερ Daniel Berehulak στη Λιβερία που δοκιμάζεται από το ιό Έμπολα.

Ο φωτογράφος βρέθηκε για λογαριασμό των New York Times στη χώρα που έχει πληγωθεί ανεπανόρθωτα από την επιδημία. Οι εικόνες που κατέγραψε μπορούν να κάνουν και τους ψυχραιμότερους να συγκινηθούν και να ανατριχιάσουν, με την παραπάνω περιγραφή να αποτελεί… ψήγμα μπροστά τους.

Ο Berehulak έφτασε για πρώτη φορά στη Μονρόβια, την πρωτεύουσα της Λιβερίας, στις 22 Αυγούστου έχοντας μαζί του 300 ζευγάρια γυαλιά, χειρουργικές μάσκες και αμέτρητους ρολούς ταινίας. Τοπρώτο σπίτι που επισκέφθηκε ήταν αυτό του 62χρονου άνδρα, του Ofori Gweah, που άφησε την τελευταία του πνοή μπροστά στα μάτια των παιδιών το. «Οι περισσότεροι άνθρωποι που προσβάλλονται από τον ιό πεθαίνουν στα σπίτια τους. μόνο το 18% μεταφέρεται στο νοσοκομείο για περίθαλψη.

Ο ιός του Έμπολα εξαπλώνεται με γεωμετρική πρόοδο στη Λιβερία, όπου τις ερχόμενες εβδομάδες αναμένεται να αναφερθούν πολλές χιλιάδες νέα κρούσματα. Τουλάχιστον 3.338 άνθρωποι έχουν χάσει πεθάνει από Έμπολα από τους 6.263 που έχουν προσβληθεί από τον ιό στις χώρες της Δυτικής Αφρικής που έχουν πληγεί. Το μεγαλύτερο «τραύμα» το φέρει η Λιβερία όμως. Την ώρα που η απειλή της πείνας βρίσκεται εν όψει, όπως επεσήμανε και ο ΟΗΕ, οι φωτογραφίες του Daniel Berehulak στο οδοιπορικό του στην πρωτεύουσα της Λιβερίας είναι… γροθιά στο στομάχι.

Δείτε τις φωτογραφίες



























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.