Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

Η άσκηση βελτιώνει τις μαθησιακές δεξιότητες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο εγκέφαλος των παιδιών που γυμνάζονται αντιδρά πιο γρήγορα.

Γνωρίζατε ότι η επαφή των παιδιών με την άσκηση και τη σωματική δραστηριότητα, μπορεί να βελτιώσει –εκτός από τη φυσική τους κατάσταση και τη γενικότερη υγεία του οργανισμού τους- και τις μαθησιακές τους δεξιότητες;

Σύμφωνα με μια έρευνα από τις ΗΠΑ, ο εγκέφαλος των παιδιών που είναι πιο δραστήρια σωματικά, εμφανίζει ταχύτερες αποκρίσεις όταν αυτά διαβάζουν, ενώ ακόμη τα γυμνασμένα παιδιά φαίνεται ότι έχουν και καλύτερες γλωσσικές δεξιότητες.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι τα ευρήματά τους ίσως τους βοηθήσουν να εξηγήσουν, γιατί οι άνθρωποι που είναι πιο γυμνασμένοι τείνουν να έχουν καλύτερες γλωσσικές δεξιότητες αλλά και δεξιότητες ανάγνωσης και επεξεργασίας.

Βέβαια, αυτό δε σημαίνει απαραίτητα ότι όσοι είναι γυμνασμένοι θα εμφανίζουν απαραίτητα και καλύτερες επιδόσεις.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της MailOnline, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν ηλεκτροεγκεφαλογραφήματα, για να συλλάβουν μερικές από τις ηλεκτρικές ωθήσεις που συνδέονται με την εγκεφαλική δραστηριότητα. Οι ενδείξεις από τα ηλεκτρόδια έδειχναν μοτίβα κύματος που σχετίζονταν με διάφορες εργασίες, όπως η ανάγνωση και τα οποία ποίκιλαν ανάλογα με το άτομο που αξιολογούνταν και τη φύση της αποστολής, που του είχε ανατεθεί.

«Πολλές μελέτες, που διεξήχθησαν την τελευταία δεκαετία σε παιδιά και ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας, έχουν επανειλημμένα αποδείξει την επίδραση της αύξησης είτε της σωματικής δραστηριότητας στον τρόπο ζωής ή της βελτίωσης στην αερόβια ικανότητα ενός ατόμου, καθώς και τις συνέπειες αυτών των συμπεριφορών στην υγεία και τη δομή του εγκεφάλου, τη λειτουργία του εγκεφάλου και τη γνωστική απόδοση» εξήγησε ο καθηγητής και επικεφαλής της έρευνας από το πανεπιστήμιο του Ιλινόις, Charles Hillman.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.