Σάββατο, 11 Οκτωβρίου 2014

Τι συμβαίνει στο σώμα μας μετά από μια βόλτα με τρενάκι του Λούνα Παρκ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εκτός από την αδρεναλίνη, δείτε από τι «βομβαρδίζεται» ο οργανισμός μας
.
Τα ρόλερ κόστερ, τα τρενάκια του Λούνα παρκ που τρέχουν με ιλιγγιώδεις ταχύτητες, είναι περιττό να πούμε ότι έχουν... σκαμπανεβάσματα. Στην καλύτερη περίπτωση, οι αναβάτες ζουν τον ενθουσιασμό της ζωής τους, στη χειρότερη περίπτωση, μπορεί μια τέτοια κούρσα να αποβεί μοιραία.

(Ευτυχώς για τους λάτρεις της αδρεναλίνης, ο θάνατος με τρενάκι του λούνα παρκ είναι σπάνιος.) Παρ 'όλα αυτά, υπάρχει μια σειρά από πιθανές αντιδράσεις στον οργανισμό, όπως λιποθυμίες, εγκεφαλικά επεισόδια και τραυματισμοί στο λαιμό, λέει ο νευρολόγος Orly Avitzur, από τη Νέα Υόρκη.

«Ένα από τα πιο τρομακτικά πράγματα που μπορεί να συμβούν- και υπήρξαν σχετικές ιατρικές εκθέσεις - είναι ότι οι αρτηρίες στον λαιμό μπορεί να διογκωθούν», προσθέτει. Αυτό σημαίνει ότι το εσωτερικό στρώμα ενός αρτηριακού τοιχώματος αρχίζει να σχίζεται και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε εγκεφαλικό επεισόδιο. «Δεν υπάρχουν πολλές αναφορές για τέτοια περιστατικά», σημειώνει ο Avitzur σύμφωνα με το US News.

Άλλες περιπτώσεις τραυματισμού που σχετίζονται με τα τρενάκια αφορούν στους τραυματισμούς στο αυτί από την πίεση.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.