Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

Νέα υπόθεση κακομεταχείρισης μεταναστών στη Γερμανία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Έρευνα ξεκίνησε η Δικαιοσύνη.

Έρευνα για τις σωματικές βλάβες που υπέστη ένας μετανάστης σε κέντρο υποδοχής, ανακοίνωσε σήμερα ότι ξεκίνησε η γερμανική δικαιοσύνη αφού ήρθαν στο φως τη δημοσιότητας και άλλες περιπτώσεις κακομεταχείρισης αιτούντων άσυλο και σε άλλα κέντρα της Γερμανίας.

Η έρευνα έχει στόχο εργαζόμενους σε μια ιδιωτική εταιρεία φύλαξης, διευκρίνισε η εισαγγελία της Καρλσρούης και η αστυνομία μετά τη μαρτυρία ενός εθελοντή που εργαζόταν στο κέντρο υποδοχής για αιτούντες άσυλο.

Ένας μετανάστης διηγήθηκε στον εθελοντή πως «τον έδεσαν με επώδυνο τρόπο χωρίς λόγο», αφού τον κατηγόρησαν ψευδώς ότι είχε στην κατοχή του ναρκωτικά, σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές.

Η αστυνομία εκλήθη στις 2 Σεπτεμβρίου το πρωί σε αυτό το κέντρο κράτησης διότι ένας από τους μετανάστες είχε βίαιη συμπεριφορά. Σύμφωνα με τις εξηγήσεις των ανδρών της ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης, είχε προκαλέσει προβλήματα ήδη από το προηγούμενο βράδυ και του είχε απαγορευθεί να εισέλθει στο κέντρο.

Η γερμανική δικαιοσύνη ερευνά ήδη και άλλες υποθέσεις κακομεταχείρισης σε τρία κέντρα υποδοχής μεταναστών στη Βόρεια Ρηνανία- Βεστφαλία.

Η έρευνα ξεκίνησε μετά τη δημοσιοποίηση μιας φωτογραφίας που είχε τραβηχτεί από κινητό τηλέφωνο στην οποία φαίνεται ένας μετανάστης δεμένος, πεσμένος στο δάπεδο, και από πάνω του ένας φρουρός, ο οποίος τον πατά με την μπότα του στον σβέρκο, την ώρα που ένας συνάδελφός του απλώς κοιτάζει τη σκηνή χαμογελώντας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.