Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

Έγιναν πλούσιοι παίζοντας video game

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το στερεότυπο τους θέλει να είναι… κλασικοί τεμπέληδες. Τύποι κολλημένοι με τις ώρες μπροστά σε μία οθόνη, με το τηλεχειριστήριο στο χέρι και τα μάτια τους σχεδόν να μην… ανοιγοκλείνουν. Υπάρχει όμως και η άλλη πλευρά. Εκείνη των τύπων που έγιναν πλούσιοι παίζοντας video game.

Αυτός ο κόσμος εξελίχθηκε από ένα χόμπι τρελών πιτσιρικάδων σε ένα πολυτελές άθλημα. Αναρίθμητα τουρνουά έχουν ξεφυτρώσει τα τελευταία χρόνια, δίνοντας σε αυτούς τους ανθρώπους την ευκαιρία να κερδίσουν εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια παίζοντας Dota 2 ή StarCraft. Πέρα από τα κέρδη από τα χρηματικά έπαθλα των τουρνουά, υπάρχουν συμβόλαια με επαγγελματικές ομάδες, αλλά και σειρές προϊόντων με την υπογραφή των κορυφαίων παικτών, που τους κάνουν ακόμη πιο πλούσιους.

Το Mashable βρήκε 10 από αυτούς τους παίκτες, που έκαναν περιουσία παίζοντας video game.

Carlos "Ocelote" Rodriguez



Μόλις 24 ετών, ο Ισπανός βγάζει περίπου 950.000 δολάρια το χρόνο. Είναι επαγγελματίας παίκτης και τα κέρδη του προέρχονται από έπαθλα των τουρνουά, μισθό, χορηγούς και πώληση προϊόντων. Το παρατσούκλι του είναι «Ντέιβιντ Μπέκαμ των video game», εξαιτίας της εξωτερικής εμφάνισής του και της εμπορικότητας του ονόματός του.

Johnathan "Fatal1ty" Wendel



Από τα κυρίαρχα ονόματα ανάμεσα στους «σοβαρούς» παίκτες. Εγινε επαγγελματίας το 1999, κερδίζοντας αρκετούς τίτλους. Για 13 χρόνια είχε το ρεκόρ για τα περισσότερα κέρδη σε έπαθλα από διαγωνισμούς, φτάνοντας στα 454.919 από 35 τουρνουά. Αν και δεν είναι ξεκάθαροι οι αριθμοί, η εταιρεία του η Fatal1ty Gaming Gear έχει ήδη πουλήσει εκατομμύρια προϊόντα.

Jae Ho "Moon" Jang



«Ειδικεύεται» στο Warcraft 3. Ο Νοτιοκορεάτης έχει βγάλει 443.618 δολάρια από τουρνουά και υπέγραψε συμβόλαιο 500.000 δολάρια με την WeMadeFox, μία επαγγελματική ομάδα παικτών, το 2009.

Lee "NaDa" Yun-Yeol



Ο Νοτιοκορεάτης είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους παίκτες του StarCraft όλων των εποχών. Με το συμβόλαιο που υπέγραψε με την WeMadeFox το 2007, έβγαλε 690.000 δολάρια. Από χρηματικά έπαθλα έχει βγάλει 247.761 δολάρια. Αργότερα υπέγραψε κι άλλο συμβόλαιο, αλλά το 2012 εγκατέλειψε τα video game για να εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις.

Team NewBee



Τα πέντε μέλη της κέρδισαν τον Ιούλιο του 2014 5 εκατομμύρια δολάρια στο διαγωνισμό International 4, μία ετήσια «αναμέτρηση» των παικτών Dota 2, σύμφωνα με το βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες. Διαιρώντας το ποσό και προσθέτοντας τα κέρδη από παλιότερα τουρνουά, κάθε ένας τους έχει βγάλει πάνω από ένα εκατομμύριο.

Lee "Jaedong" Jae Dong



Ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης των video game για το 2013, όταν ξεπέρασε τον Johnathan Wendel. Πέρυσι έσπασε το ρεκόρ του, συγκεντρώνοντας 489.384 δολάρια σε έπαθλα. Καθώς ήταν δεύτερος στο StarCraft II 2013 World Championship Series. Μέχρι τώρα έχει κερδίσει 555.104 συνολικά παίζοντας video game.

Danil "Dendi" Ishutin



Πέρα από την ομάδα NewBee, θεωρείται ο δεύτερος καλύτερος παίκτης στον κόσμο για το Dota 2. O 24χρονος Ουκρανός άρχισε να παίζει επαγγελματικά το 2008, πριν ενταχθεί στην ομάδα Natus Vincere. Τα χρηματικά του έπαθλα ως τώρα φτάνουν τα 573.147 δολάρια.

Felix "PewDiePie" Kjellberg



Εξω από τον ανταγωνιστικό κόσμο των video games, άνθρωποι σαν αυτόν μετατρέπουν το πάθος τους σε αυτοκρατορία. Ο 24χρονος Σουηδός έχει φτιάξει ένα απίστευτα δημοφιλές κανάλι στο YouTube. Ξεκίνησε το 2010, δημοσιεύοντας βίντεο στα οποία ο ίδιος έπαιζε video game και πλέον έχει πάνω από 31 εκατ. εγγεγραμμένους χρήστες, που αποτελεί ρεκόρ για το YouTube. Αυτή η επιτυχία του δίνει περίπου 4 εκατομμύρια δολάρια ετησίως.

Katherine "Mystik" Gunn



Μία από τις πιο γνωστές γυναίκες παίκτριες. Οι καταθέσεις της αυξήθηκαν κατά 122.000 δολάρια μόνο σε τρία τουρνουά. Είναι η πρώτη γυναίκα που κέρδισε τη σειρά WCG Ultimate Gamer, κάτι που πέρα από αναγνώριση της έδωσε και ακόμη 100.000 δολάρια.

Sasha "Scarlett" Hostyn



Γεννημένη στον Καναδά, η 21χρονη είναι η επόμενη «ξένη ελπίδα», όρος που χρησιμοποιείται για τους ανταγωνιστικούς παίκτες του StarCraft που δεν είναι από τη Νότια Κορέα, όπου ζουν οι κορυφαίοι. Είναι η καλύτερη στη βόρεια Αμερική σε αυτό το παιχνίδι και έχει κερδίσει 105.929 δολάρια σε χρηματικά έπαθλα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.