Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

«Ο ιός Έμπολα θα μπορούσε να καταστρέψει την παγκόσμια οικονομία»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δραματική προειδοποίηση από τον πρόεδρο της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Σε δραματικούς τόνους μίλησε σήμερα ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, Τζιμ Γιονγκ Κιμ υποστηρίζοντας πως ο ιός Έμπολα θα μπορούσε να καταστρέψει την παγκόσμια οικονομία, και έκανε λόγο για «αργή και ανεπαρκή» παγκόσμια αντιμετώπιση της επιδημίας, καθώς και για την ανάγκη «πανστρατιάς».



Ο ίδιος κάλεσε τη διεθνή κοινότητα «να προχωρήσει άμεσα» στη δημιουργία ενός «μηχανισμού έκτακτης ανάγκης» που θα ανταποκρίνεται σε «μελλοντικές εστίες» εξάπλωσης του ιού και σε παροχή «οικονομικής στήριξης» σε χώρες που θα έχουν ανάγκη να αντιμετωπίσουν την επιδημία.

Ο Τζιμ Γιονγκ Κιμ, μιλώντας σήμερα στην ολομέλεια των διοικητών των κεντρικών τραπεζών, στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσιγκτον, επεσήμανε ότι θα πρέπει να υπάρξει συντονισμός των προσπαθειών και συνεργασία Ηνωμένων Εθνών, ΔΝΤ και περιφερειακών αναπτυξιακών τραπεζών, με σκοπό να δημιουργηθεί ένα «χρηματοδοτικό μέσο» για την αντιμετώπιση του ιού Έμπολα.

«Πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για σταματήσουμε τον ιό Έμπολα» τόνισε ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, προσθέτοντας ότι «ο σχεδιασμός πρέπει να ξεκινήσει για την αντιμετώπιση της πανδημίας, η οποία θα μπορούσε να εξαπλωθεί πολύ πιο γρήγορα, ακόμη και να σκοτώσει περισσότερους ανθρώπους και να καταστρέψει την παγκόσμια οικονομία».

Στη συνέχεια, εξέφρασε την άποψη ότι «ο κόσμος έχει το ΔΝΤ να συντονίζει και να συνεργάζεται με κεντρικές τράπεζες και κυβερνήσεις για να ανταποκρίνονται στις οικονομικές κρίσεις, όταν πρόκειται όμως για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης που αφορούν θέματα υγείας, η "θεσμική εργαλειοθήκη" μας είναι άδεια. Δεν υπάρχει ένα τέτοιο κέντρο γνώσεων και συντονισμού για την αντιμετώπιση (τέτοιων καταστάσεων)».

Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας προειδοποίησε ότι «εξαντλείται ο χρόνος» για να βρεθούν λύσεις, τόσο για τις απειλές από την κλιματική αλλαγή, όσο και από τον ιό Έμπολα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.