Δευτέρα, 11 Αυγούστου 2014

Η οθόνη του smartphone σου στο παρμπρίζ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Για τους κινδύνους χρήσης των smartphones κατά τη διάρκεια της οδήγησης έχετε διαβάσει και ακούσει πολλά, αλλά δυστυχώς η πλειοψηφία των οδηγών συνεχίζει να χρησιμοποιεί τη συσκευές τους.

Έχουν γίνει πολλές προτάσεις για καταπολέμηση του φαινομένου. Κατά καιρούς έχουμε δει ότι πολλοί πειραματίζονται με συστήματα HUD (head-up display – βλ. Nissan, Jaguar, Garmin), αλλά η πρόταση της Navdy είναι ό,τι πιο κοντινό υπάρχει για μαζική παραγωγή, αφού διατίθεται ήδη για προπαραγγελία.

Ουσιαστικά, πρόκειται για μια συσκευή που επικοινωνεί με το smartphone μέσω Bluetooth 4.0 και προβάλει στο παρμπρίζ πληροφορίες από GPS, εισερχόμενες κλήσεις, μηνύματα κλπ. σε μια εικονική οθόνη μεγέθους 5 ιντσών.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το Navdy είναι συμβατό με συσκευές Android 4.3+ και iOS 7+, ενώ μπορεί να γίνει επικοινωνία και με τον ηλεκτρονικό πίνακα του αυτοκινήτου για να εμφανίζει το στροφόμετρο, ταχύμετρο, χιλιόμετρα κλπ. Το κορυφαίο; Ο οδηγός μπορεί να αλλάζει την εικόνα κουνώντας το χέρι του αριστερά ή δεξιά. Να σημειωθεί ότι είναι εφικτή η απάντηση σε κλήσεις και σε μηνύματα με φωνητικές εντολές, αρκεί να είναι εγκατεστημένη η αντίστοιχη εφαρμογή της Navdy.

Όσοι προπαραγγείλουν θα λάβουν τη συσκευή με τιμή $299, αλλά όταν κυκλοφορήσει στην αγορά (το 2015) θα κοστίζει $499.

Δείτε το βίντεο:
Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.