Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014

Αυτή είναι η ωραιότερη στάση λεωφορείου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Όταν η αναμονή γίνεται λίγο πιο ευχάριστη...

Στη Βαλτιμόρη έχουν κάθε λόγο να απολαμβάνουν - κατά μία έννοια - την αναμονή για το λεωφορείο. Ισπανοί σχεδιαστές δημιούργησαν τη στάση «BUS».

Πρόκειται για μία γλυπτική κατασκευή η οποία αποτελείται από τρία μεγάλα γράμματα που συνθέτουν τη λέξη «BUS», δηλαδή «λεωφορείο», και καλεί τους επίδοξους επιβάτες να περιμένουν εντός των ύψους 4,5 μέτρων στοιχείων.



Τα γλυπτά ξύλινα γράμματα μεταμορφώνονται σε άνετα καθίσματα από ξύλο και ατσάλι. Οι σχεδιαστές Mmmm υποστηρίζουν ότι σκοπός τους ήταν ο κόσμος να χαλαρώνει σε ένα πιο ευχάριστο περιβάλλον περιμένοντας το λεωφορείο.



Οι ισπανοί σχεδιαστές σημείωσαν ότι η δουλειά αφορά μόνο μία στάση λεωφορείου στην Νοτιανατολική Λεωφόρο του Χάιλανταουν - μιας γειτονιάς της Βαλτιμόρης για την αναβάθμιση της οποίας είχαν κληθεί να καταθέσουν προτάσεις.



Ο Emilio Alarcón υπογραμμίζει και τη χρηστικότητα της ιδέας: Τις ημέρες με κακοκαιρία οι επιβάτες μπορούν να προστατευθούν από τη βροχή μπαίνοντας στην καμπύλη του «Β», ενώ όσοι χρειάζονται ξεκούραση μπορούν να καθίσουν ή και να ξαπλώσουν στις καμπύλες του «U» και του «S».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.