Δευτέρα, 11 Αυγούστου 2014

Έρχονται διώξεις για το 2004

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δέκα χρόνια μετά τους «χρυσούς» Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, έρχονται οι πρώτες διώξεις από τη Δικαιοσύνη γι’ αυτούς που έστησαν το απίστευτο πάρτι της κακοδιαχείρισης και της κατασπατάλησης του δημόσιου χρήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες τηςRealnews, η προκαταρκτική έρευνα, την οποία διενήργησαν οι εισαγγελείς Σωτήρης Μπουγιούκος και Ελένη Σίσκου, για την αξιοποίηση των ολυμπιακών ακινήτων ολοκληρώθηκε.

Οι δύο εισαγγελικοί λειτουργοί έχουν λάβει, μάλιστα, το «πράσινο φως» από την εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Ραΐκου, που επόπτευε την έρευνα, για να προχωρήσουν σε περαιτέρω κινήσεις σε σχέση με όσους ευθύνονται για την εγκατάλειψη των χρυσοπληρωμένων εγκαταστάσεων.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, η Ελ. Ραΐκου επέστρεψε τη δικογραφία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών στις αρχές Ιουνίου, συμφωνώντας με τις πράξεις των εισαγγελέων Μπουγιούκου - Σίσκου, οι οποίοι, στο πλαίσιο της έρευνάς τους, εξέτασαν με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιόποινων πράξεων τους υπεύθυνους της εταιρείας Ολυμπιακά Ακίνητα από το 2009 και έπειτα.

Πρόκειται για εταιρεία η οποία είχε αναλάβει τη μεταολυμπιακή συντήρηση και χρήση τόσο των σταθερών όσο και των κινητών κατασκευών που χρησιμοποιήθηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Κατασκευές που κόστισαν στους Ελληνες φορολογούμενους δεκάδες εκατομμύρια ευρώ και σήμερα οι περισσότερες εξ αυτών έχουν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους.

Η εταιρεία στην οποία πέρασαν όλες οι εγκαταστάσεις, πλην του ΟΑΚΑ, φαίνεται και εκ του αποτελέσματος πως δεν μερίμνησε -ως όφειλε- για τη μεταολυμπιακή χρήση τους.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ
Τα «διαμάντια» έγιναν χωματερές

Στα 118 χρόνια της ιστορίας των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που εκπόνησε όχι ένα αλλά δύο σχέδια μεταολυμπιακής αξιοποίησης και τελικά δεν κατάφερε να εφαρμόσει κανένα…

Αν η Ελλάδα δεν περνούσε τη χειρότερη οικονομική κρίση στην ιστορία της, η ανάγνωση της στρατηγικής για τη χρήση των πανάκριβων εγκαταστάσεων μετά τους Ολυμπιακούς θα μπορούσε να προκαλέσει γέλιο.

Η εικόνα, όμως, που έχουν σήμερα οι περισσότεροι από τους χώρους όπου διεξήχθησαν οι Αγώνες του 2004 δεν μπορεί παρά να αποτελέσει την καλύτερη απόδειξη της ανικανότητας των προηγούμενων κυβερνήσεων για αξιοποίηση της υποδομών.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ
Πηγή: http://www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.