Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014

Πέντε χρήσιμα πρόσθετα για το Gmail

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η υπηρεσία email της Google έφερε πολλές αλλαγές με την εμφάνισή της πριν δέκα χρόνια περίπου, αλλά αυτό που ήταν πραγματικά καινοτόμο, ήταν οι επιπλέον επιλογές που ενεργοποιούσε ο χρήστης μέσω των Gmail Labs.

Εκτός από τα Gmail Labs, πολλές εταιρείες έχουν και τις δικές τους λύσεις για το Gmail, είτε web εφαρμογές, είτε σε smartphones.

Εδώ παρουσιάζονται πέντε πρόσθετα του Gmail που είναι πραγματικά χρήσιμα για όλους.

1. Έτοιμες απαντήσεις

Πολλές φορές οι χρήστες πρέπει να απαντούν με κάποιο συγκεκριμένο τρόπο σε κάποια email με ελάχιστες προσαρμογές. Ιδιαίτερα χρήσιμη η δυνατότητα έτοιμων απαντήσεων, ειδικά για όσους εργάζονται στο support ή την τεχνική υποστήριξη μιας εταιρίας. Η λύση στο παρακάτω video.



2. Boomerang

Το Boomerang είναι μία εφαρμογή που δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να στέλνει email σε συγκεκριμένη ώρα. Πολύ απλά, ο χρήστης γράφει τώρα ένα email και το Boomerang αναλαμβάνει να κάνει την αποστολή την ώρα που επιθυμεί ο χρήστης.

3. Rapportive

Το Rapportive είναι μια χρήσιμη υπηρεσία, ιδιαίτερα για όσους εργάζονται στο τμήμα ανθρωπίνου δυναμικού μιας εταιρίας. Το Rapportive αναλαμβάνει να ψάξει το Internet για το LinedIn προφίλ του χρήστη και να το εμφανίσει στα δεξιά της συνομιλίας.

4. Streak

Το Streak είναι ένα ιδιαίτερο πρόσθετο που θα εκτιμήσουν όσοι χρησιμοποιούν τα Google Apps και όσοι έχουν το email τους για χρήση σε online collaboration. Οι αυτοματοποιημένες λειτουργίες που προσφέρει, μαζί με τη δυνατότητα συνεργασίας όσων το χρησιμοποιούν το κάνουν ιδανικό για ομάδες.

5. Αναίρεση αποστολής

Με την ενεργοποίηση του συγκεκριμένου χαρακτηριστικού, μετά το Send, υπάρχει χρόνος 10 δευτερολέπτων (μπορεί να φτάσει μέχρι 30 δευτ.) για την επιβεβαίωση αποστολής του email. Την επιλογή αυτή θα τη βρείτε ως "Undo Send" στα Gmail Labs και το μόνο που χρειάζεται είναι να την ενεργοποιήσετε και να ορίσετε το χρονικό διάστημα που σας δίνει τη δυνατότητα να αναιρέσετε την αποστολή του εξερχόμενου email.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.