Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014

Στο τραπέζι η λύση για τους αγρότες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών θα πραγματοποιηθεί σήμερα το πρωί προκειμένου η ηγεσία του υπουργείου να βρει τρόπους να αποζημιώσει τους ροδακινοπαραγωγούς μετά και την απαγόρευση εξαγωγής των προϊόντων τους στη Ρωσία.

Η ελληνική κυβέρνηση εξετάζει να αξιοποιήσει το ειδικό αποθεματικό ταμείο του κρατικού προϋπολογισμού, όμως θα πρέπει να έρθει σε συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση ώστε να μην θεωρηθεί ότι δίνεται παράνομη χρηματοδότηση στους Έλληνες αγρότες, εκτός κοινοτικής νομοθεσίας.

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης δεν έδωσε σημεία ζωής όλο το Σαββατοκύριακο όταν οι παραγωγοί βορείου Ελλάδας έκαναν αλλεπάλληλες συσκέψεις για να βρούνε τρόπους να αντιμετωπίσουν την κατάσταση.

Το ραντεβού μάλιστα που ζήτησαν για την Τρίτη, οι αγρότες με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γ. Καρασμάνη ο οποίος μάλιστα κατάγεται από την Πέλλα, ακυρώθηκε χωρίς να δοθούν εξηγήσεις.

Τελικά το υπουργείο Εξωτερικών αναγκάστηκε να εκδώσει μια ανακοίνωση το βράδυ του Σαββάτου λέγοντας ότι λαμβάνονται ενέργειες για να καταβληθούν σχετικές αποζημιώσεις εάν δεν ευοδωθούν άλλοι σχεδιασμοί.

Οι αγρότες ευχαρίστησαν μεν το υπουργείο Εξωτερικών, ωστόσο, τόνισαν θα πρέπει να δούνε να εφαρμόζονται στην πράξη οι υποσχέσεις της κυβέρνησης.

Στο διπλωματικό επίπεδο διατυπώνονται πολλά ερωτήματα για το αν όλο το προηγούμενο διάστημα έγιναν οι απαραίτητες επαφές και συναντήσεις με τη Ρωσική πλευρά.

Το ραντεβού που επρόκειτο να κάνει την Παρασκευή η πρέσβης μας στη Μόσχα Δανάη Κουμανάκου με τη ρωσική υπηρεσία φυτοϋγειονομικού ελέγχου αναβλήθηκε για σήμερα αλλά άγνωστο είναι τι αποτελέσματα θα φέρει για τα ελληνικά συμφέροντα.


Πηγή: http://www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.