Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

"Χωροφύλακες" κατά του καπνίσματος

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δήμοι της Μελβούρνης εξετάζουν το ενδεχόμενο να προσλάβουν ειδικούς «χωροφύλακες» που θα ελέγχουν ότι εφαρμόζονται οι αυστηροί νόμοι κατά του καπνίσματος.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, που έχει κατατεθεί στο πολιτειακό κοινοβούλιο, οι «χωροφύλακες» αυτοί θα έχουν το δικαίωμα να εισέρχονται σε σχολεία, παιδικούς σταθμούς, παιδικές χαρές και όπου συχνάζουν παιδιά για να βεβαιώνονται ότι τηρούνται οι νόμοι κατά του καπνίσματος με στόχο να προστατευθεί η υγεία των παιδιών και των μη καπνιστών.

Παράλληλα, θα έχουν το δικαίωμα να δίνουν και πρόστιμα στους παραβάτες. Όποιος συλλαμβάνεται σε χώρο όπου απαγορεύεται το κάπνισμα θα τιμωρείται με πρόστιμο 147 δολαρίων.

Σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία, από του χρόνου θα απαγορεύεται το κάπνισμα και σε απόσταση τεσσάρων μέτρων από την είσοδο σε σχολεία, παιδικούς σταθμούς και παιδικές χαρές.

Σήμερα το κάπνισμα απαγορεύεται σε όλους τους κλειστούς χώρους, αλλά και σε στάδια και παιδικές χαρές που υπάρχουν στα πάρκα ενώ το αντικαπνιστικό λόμπι προτείνει την απαγόρευσή του σε όλους τους δημόσιους χώρους: στους πεζόδρομους, στις πλατείες ακόμη και στα πεζοδρόμια.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.