Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Για να πεις «αντίο» στο άγχος

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τεχνικές απαλλαγής από το στρες.
Πιστεύεις πως το στρες έχει χτυπήσει κόκκινο και τα καταθλιπτικά συναισθήματα δεν λένε να υποχωρήσουν; Φοβάσαι πως ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπίσεις την κατάσταση είναι τα ηρεμιστικά παρά τις διαβεβαιώσεις των γιατρών πως δε χρειάζεται φαρμακευτική αντιμετώπιση; Μήπως απλά φταίει η παθητική σου στάση απέναντι στο πρόβλημα; Δοκίμασε τις παρακάτω τεχνικές και διώξε το άγχος.

Υπάρχουν τέσσερις τρόποι για να απαλλαγείς από το στρες:

Μείωσε τον καφέ
Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να μειώσεις το άγχος είναι να περιορίσεις την ποσότητα των διεγερτικών ουσιών που προσλαμβάνεις με προϊόντα που περιέχουν καφεΐνη, όπως για παράδειγμα ο καφές. Προτίμησε πράσινο τσάι κι άλλα ροφήματα από βότανα που ηρεμούν και διώχνουν το στρες.

Πάρε μαγνήσιο
Τα συμπληρώματα μαγνησίου μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση του άγχους αλλά και των κραμπών που προέρχονται από το στρες των μυών. Άλλωστε, εκτός από τα συμπληρώματα μαγνήσιο μπορείς να πάρεις και με την κατάλληλη διατροφή πλούσια σε λαχανικά που θα δώσουν την κατάλληλη ώθηση στην ψυχική σου διάθεση.

Πες ναι στην άσκηση
Η άσκηση αποδεδειγμένα διώχνει το άγχος και αφήνει ένα αίσθημα ικανοποίησης. Μάλιστα, τα οφέλη αυτά μεγιστοποιούνται όταν η γυμναστική γίνεται σε εξωτερικό χώρο. Όπως έχουν δείξει παλαιότερες επιστημονικές έρευνες, η άσκηση στα πάρκα ξεκουράζει κι έχει θετική επίδραση στη διάθεσή μας, διώχνοντας την κακοκεφιά.

Πιες νερό
Η αφυδάτωση είναι επίσης μια αιτία άγχους, όσο περίεργο κι αν σου ακούγεται αυτό. Μην ξεχνάς να πίνεις τουλάχιστον 1,5 λίτρο νερό μέσα στην ημέρα.

Προσοχή: Τα παραπάνω ισχύουν μόνο σε περιπτώσεις άγχους κι όχι σε περιστατικά διπολικής διαταραχής, σοβαρών καταστάσεων κατάθλιψης και κλινικών περιπτώσεων όπου οι ειδικοί έχουν συστήσει φαρμακευτική αγωγή.


Πηγή: http://www.womenonly.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.