Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Λήξη συναγερμού στο ηφαίστειο Μπαρνταρμπούνγκα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η Ισλανδία επιτρέπει και πάλι τις πτήσεις πάνω από το ηφαίστειο Μπαρνταρμπούνγκα, μετά την έκρηξη ενός γειτονικού ηφαιστείου που σημειώθηκε στη διάρκεια της νύχτας και οδήγησε τις αρχές της χώρας να αυξήσουν στο «κόκκινο» το επίπεδο του συναγερμού για τις αεροπορικές πτήσεις.

Το μετεωρολογικό ινστιτούτο της χώρας, που ελέγχει την ηφαιστειακή δραστηριότητα, ανέφερε ότι μείωσε στο «πορτοκαλί» το επίπεδο του συναγερμού.

Μετά την αύξηση του επιπέδου συναγερμού, ο Ισλανδικός Έλεγχος Εναέριας Κυκλοφορίας έκλεισε τον εναέριο χώρο μέχρι το ύψος των 18.000 ποδών.

Το Μπαρνταρμπούνγκα, ένα τεράστιο ηφαίστειο που βρίσκεται κάτω από τον μεγαλύτερο παγετώνα της Ισλανδίας, θεωρείται αρκετά επικίνδυνο για τις αεροπορικές πτήσεις.

Στις 23 Αυγούστου το επίπεδο του συναγερμού είχε αυξηθεί και πάλι στο «κόκκινο», καθώς οι επιστήμονες φοβήθηκαν ότι επίκειται έκρηξη του ηφαιστείου, όμως μείωσαν το επίπεδο του συναγερμού ήδη από την επομένη.

Η τέφρα από την έκρηξη του ισλανδικού ηφαιστείου Εϊγιαφιατλαγιοκούτλ το 2010 είχε προκαλέσει τον αποκλεισμό επί έξι ημέρες μεγάλου μέρους του ευρωπαϊκού εναέριου χώρου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.