Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

Το καθισιό αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σηκωθείτε από τον καναπέ και μειώστε τον κίνδυνο κατά 75%.

Το καθισιό με τις ώρες στον ελεύθερό μας χρόνο αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη, ακόμη κι όταν κάποιος ασκείται τακτικά, προειδοποιούν οι ειδικοί.

Σύμφωνα με ερευνητές από το University College London (UCL), όσοι κάθονται λίγο και γυμνάζονται αρκετά μειώνουν τον κίνδυνο παχυσαρκίας -που συνδέεται με την εμφάνιση διαβήτη τύπου 2- έως και κατά 75%.

Οι ερευνητές εξέτασαν τις επιδράσεις της αδράνειας τις ώρες που κάποιος δεν εργάζεται -όταν για παράδειγμα παρακολουθεί τηλεόραση, ράβει ή απλά κάθεται σε ένα γραφείο μπροστά από τον υπολογιστή- σε 4.000 δημοσίους υπαλλήλους για διάστημα πέντε και δέκα ετών.

Μετά από πέντε χρόνια, εκείνοι που περνούσαν λιγότερες από 12 ώρες την εβδομάδα καθισμένοι και περισσότερες από τέσσερις ώρες ασκούμενοι εμφάνιζαν 25% μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης παχυσαρκίας, σε σχέση με εκείνους που κάθονταν για πάνω από 25 ώρες την εβδομάδα και αφιέρωναν λιγότερο από 90 λεπτά σε σωματικές δραστηριότητες.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της MailOnline, η πλειοψηφία των ενηλίκων περνά το 90% του ελεύθερου χρόνου τους καθισμένοι σε έναν καναπέ, με αποτέλεσμα να… αυξάνεται και η περιφέρεια της μέσης τους.

Σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Diabetologia, όσο λιγότερο είναι το καθισιό και περισσότερη η άσκηση, τόσο μειώνεται ο κίνδυνος ανάπτυξης των μεταβολικών παραγόντων που συνδέονται με την εμφάνιση διαβήτη, όπως η κακή χοληστερόλη και η αντίσταση στην ινσουλίνη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.