Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

«Η διάταξη συμβάλλει στην "αποδόμηση" των περιφερειακών εφημερίδων»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο πρόεδρος του ΣΥΠΕ για την κατάργηση της δημοσίευσης προκηρύξεων Δημοσίου και ΟΤΑ.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερήσιων Περιφερειακών Εφημερίδων (ΣΥΠΕ), Μανώλης Χαλκιαδάκης, κάνει λόγο για «αποδόμηση» του περιφερειακού Τύπου, με αφορμή τη διάταξη του πολυνομοσχεδίου, που καταργεί την υποχρεωτική δημοσίευση των προκηρύξεων Δημοσίου και ΟΤΑ στον Τύπο.

Ο κ. Χαλκιαδάκης, μιλώντας το Σάββατο και στη συνεδρίαση της επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων επί του πολυνομοσχεδίου, σημείωσε πως το δημοσιονομικό κόστος από τις δημοσιεύσεις είναι ελάχιστο για την κάθε δημοσίευση (σσ. από 50 έως 150 ευρώ η ανακοίνωση για κάθε εφημερίδα) και επικαλέσθηκε αναφορά του καθηγητή στο ΑΠΘ, Αντ. Σκαμνάκη, σύμφωνα με την οποία σε διάφορες χώρες της Ευρώπης, ακόμα και στην Αμερική, σημαντικό ποσοστό εσόδων των τοπικών εφημερίδων προέρχεται από τις κρατικές καταχωρήσεις.

Ο επικεφαλής του ΣΥΠΕ δήλωσε έκπληκτος, καθώς όπως είπε, είναι σε εξέλιξη διαδικασία διαλόγου για την αναμόρφωση του χώρου του περιφερειακού Τύπου και παρά το γεγονός, ότι σε συνέδριο το οποίο οργανώθηκε στη Γενική Γραμματεία Τύπου, αναφέρθηκε η δέσμευση της κυβέρνησης ότι θα υπάρξουν οι αναγκαίες νομοθετικές πρωτοβουλίες, οι οποίες θα συμβάλουν στην ενίσχυση του περιφερειακού Τύπου, ο εκδοτικός κόσμος της περιφέρειας βρέθηκε μπροστά σε μια διάταξη, η οποία τον αποδυναμώνει περαιτέρω.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.