Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

Προσωρινά κρατούμενος ο δάσκαλος που ασέλγησε σε ανήλικη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε, μετά την απολογία του στην ανακρίτρια Σερρών, ο 49χρονος δάσκαλος Κωνσταντίνος 
Αμπατζίδης, που συνελήφθη κατηγορούμενος για ασέλγεια σε ανήλικη μαθήτρια.

Ο 49χρονος, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες για κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια από εκπαιδευτικό κατ' εξακολούθηση και αποπλάνηση παιδιού νεότερου των 15 ετών κατ' εξακολούθηση, θα κρατηθεί προσωρινά στο αστυνομικό τμήμα Σιδηροκάστρου μέχρι να αποφασιστεί σε ποιο σωφρονιστικό κατάστημα θα μεταφερθεί.

Ο κατηγορούμενος, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες του οποίου δόθηκαν στη δημοσιότητα με εισαγγελική διάταξη, οδηγήθηκε νωρίς το πρωί στην ανακρίτρια Σερρών, όπου απολογείτο επί τρεις ώρες προτού αποφασιστεί η προσωρινή κράτησή του.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία της δικογραφίας, ο 49χρονος δάσκαλος, πρώην υποδιευθυντής δημοτικού σχολείου της πόλης των Σερρών, φέρεται να ασελγούσε από το καλοκαίρι του 2011 έως τον περασμένο Μάιο σε μαθήτρια, που σήμερα είναι 14 ετών.

Οι συνήγοροί του δήλωσαν ότι, κατά την απολογία του, ο 49χρονος, "αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες που τον βαραίνουν", εξέφρασαν την απορία "γιατί η ανήλικη κατήγγειλε δύο χρόνια μετά την αποφοίτησή της από το δημοτικό σχολείο το γεγονός", τονίζοντας ότι "η συγκεκριμένη καταγγελία δεν έχει καμία διασταύρωση".

Την ίδια ώρα, άνδρες της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος φέρονται να έχουν ήδη αφαιρέσει τους σκληρούς δίσκους από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του δημοτικού σχολείου, όπου δίδασκε ο δάσκαλος, καθώς και του σπιτιού του, προκειμένου να εντοπίσουν ηλεκτρονικά τις επαφές που είχε ο δάσκαλος μέσω διαδικτύου.

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο νέος προϊστάμενος της Α'βάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών Ξενοφών Παπασταμόπουλος, στόχος του είναι με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, δάσκαλοι και γονείς να κουβεντιάζουν με τα παιδιά και να αναφέρουν το παραμικρό. "Δεν θα δείξω καμία ανοχή σε τέτοια ζητήματα" είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπασταμόπουλος και πρόσθεσε: "η κοινωνία, πολλές φορές, κάποια πράγματα τα αποσιωπά, κρίνοντας με τα δικά της κριτήρια, σε αυτές όμως τις περιπτώσεις η ανοχή μας πρέπει να είναι μηδενική".


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.