Τετάρτη, 13 Αυγούστου 2014

Η φώκια που προτιμάει τις πλαζ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τη δική του μασκότ απέκτησε πριν από αρκετούς μήνες το νησί της Σάμου. Πρόκειται για μία μικρή φώκια που παρουσιάζεται σε διάφορες παραλίες, κυρίως της ανατολικής Σάμου, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ, το εντυπωσιακό είναι ότι η συγκεκριμένη νεαρή φώκια προσαρμόζει τη συμπεριφορά της κοντά στους ανθρώπους και μοιάζει να μην ενοχλείται ούτε από την παρουσία ούτε από την όχληση που προκαλούν οι λουόμενοι.Το ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ επισημαίνει ότι τους τελευταίους τέσσερις και πλέον μήνες, με περισσότερες από 1.000 ώρες φύλαξης από ερευνητές και εθελοντές του, μία ιδιαίτερη μεσογειακή φώκια συνεχίζει κατά τη διάρκεια της ημέρας να επιλέγει τις πιο πολυσύχναστες παραλίες, αντί για τις απόκρημνες ακτές, όπου θα την συναντούσαμε φυσιολογικά. Τις νύχτες επιστρέφει στη θάλασσα όπου ψαρεύει και τρέφεται κανονικά.

Η μικρή φώκια μονάχους- μονάχους, η Αργυρώ, όπως «την βάφτισαν» οι Σαμιώτες, έπαθε ό ,τι και οι περισσότεροι επισκέπτες της Σάμου. Με την πρώτη επίσκεψη ερωτεύτηκε το νησί και το προτίμησε για τις διακοπές της.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.