Τετάρτη, 13 Αυγούστου 2014

Την πρώτη «Ελληνική Εβδομάδα» υλοποιεί η Φιλελληνική Εταιρεία Ιταλίας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σκοπός είναι η προώθηση του ελληνικού πολιτισμού.

Η Φιλελληνική Εταιρεία Ιταλίας διοργανώνει την πρώτη «Ελληνική Εβδομάδα», που απευθύνεται σε όλους όσους αγαπάνε την Ελλάδα και ιδιαίτερα στους νέους, φιλοδοξώντας να πλημμυρίσει με ελληνικό χρώμα, η Ασέα Μαρίνα, η αρχαία Ελέα, από τις 8 έως 14 Σεπτεμβρίου, όπου γεννήθηκαν ο Παρμενίδης και ο Ζήνων.

Όπως δηλώνει ο πρόεδρος και ιδρυτής της Εταιρείας, καθηγητής Μάρκο Γκάλντι, η διοργάνωση αυτή φιλοδοξεί να αποτελέσει μόνιμο ραντεβού των Ιταλών φιλελλήνων.

Tο πρόγραμμα περιλαμβάνει μαθήματα αρχαίων και νέων ελληνικών, διαλέξεις ακαδημαϊκών, προβολές ταινιών, εξοικείωση με τον πολιτισμό και τις ελληνικές παραδόσεις, με δραστηριότητες για σπουδαστές και εκδηλώσεις για το κοινό.

Σκοπός της Φιλελληνικής Εταιρείας Ιταλίας είναι η προώθηση του ελληνικού πολιτισμού και η συνειδητοποίηση, κυρίως μεταξύ των νεότερων γενιών, των όσων χρωστάει ο δυτικός πολιτισμός στην Ελλάδα.

Η πρωτοβουλία τελεί υπό την αιγίδα της πρεσβείας της Ελλάδας στην Ιταλία και της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων και Αδελφοτήτων Ιταλίας και διοργανώνεται σε συνεργασία με την Ελληνική Κοινότητα Νάπολης και Καμπανίας με το Ίδρυμα Αλάριο για την Αρχαία Ελέα και την Εφορία Αρχαιολογικής Κληρονομιάς της περιφέρειας του Σαλέρνο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.